Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Poslodavci  >  Ured za poslodavce  >  Ostale usluge
Zadnja izmjena: 29.07.2015.

Ostale usluge

 
 
On line prijava
 

U cilju poboljšanja efikasnosti posredovanja pri zapošljavanju, Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je brži način korištenja usluga, odnosno stavljamo u funkciju HZZ-ov on-line javni servis "TRAŽITE RADNIKE ?".

Svi posjetitelji HZZ-ovog online servisa imaju mogućnost detaljnog pregleda dnevne ponude slobodnih radnih mjesta bez prethodne registracije korisnika. Ukoliko postanete registrirani korisnik, uz pregled ponude, imati ćete i dodatne pogodnosti:

1. Mogućnost detaljnog pregleda ponude radne snage i izbora kandidata
2. Mogućnost pretraživanja i pregledavanja životopisa
3. Mogućnost unosa prijave 'POTREBA ZA RADNIKOM' putem web obrasca
 
 
 
SAJAM POSLOVA
Hrvatski zavod za zapošljavanje već godinama ima „dobru praksu“ organiziranja Sajma poslova, započevši u Koprivnici u listopadu 2007. godine. Jednom godišnje svaki područni ured organizira ovaj događaj.

Sajam poslova organizira se u suradnji s lokalnom zajednicom – Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, predstavnicima lokalne vlasti – županija i gradovi, Razvojnom agencijom, institucijama za obrazovanje odraslih i slično, tj. sa svima onima koji utječu na razvoj tržišta rada i koji mogu pridonijeti što boljoj realizaciji ciljeva ove manifestacije.

Svi poslodavci su pozvani da se predstave potencijalnim tražiteljima zaposlenja, a u okviru sajma organizirani su i drugi sadržaji: okrugli stolovi, radionice, predstavljanje programa Zavoda. 

Poslodavci > Ured za poslodavce > Sajmovi poslova 
 
OKRUGLI STOLOVI
 
Okrugli stolovi na različite teme koje se odnose na razvoj ljudskih resursa organiziraju se prije svega radi prepoznavanje Vaših potreba kao poslodavca kako bi Zavod mogao razvijati nove usluge i jačati već postojeću dobru suradnju s Vama.

Svaki područni ured organizira najmanje dva okrugla stola godišnje. Oni su organizirani tako da budu usmjereni na poslodavce s obzirom na djelatnost, na veličinu poslodavca, ali i s obzirom na tematiku.
 
 
 
ANKETA POSLODAVACA
 
Radi ispitivanja stanja na tržištu rada i Vaših potreba kao poslodavaca, Hrvatski zavod za zapošljavanje jednom godišnje provodi Anketu poslodavaca u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca. Suradnja s partnerima dogovara se na nivou Središnje službe, a realizira, ovisno o mogućnostima podružnica partnera na terenu, na lokalnom nivou tj. nivou županija.

Anketa se provodi na uzorku i njom nisu obuhvaćeni svi poslodavci. Stoga je za uspjeh ankete važna što bolja popunjenost upitnika i što veći obuhvat anketiranih poslodavaca.
 
Anketom poslodavaca prikupljaju se informacije od poslodavaca o zaposlenosti i zapošljavanju u prethodnoj godini, eventualnim poteškoćama pri zapošljavanju, te o planovima i potrebama u pogledu zapošljavanja novih radnika, potencijalnih viškova i potreba za dodatnom izobrazbom postojećih radnika u tekućoj godini.

Da bi se osigurao što veći obuhvat anketa se šalje poštom, a za poslodavce koji nisu popunili upitnik organiziraju se fokus grupe na kojima se popunjava anketa uz vođenje radnika HZZ-a, te se organizira posjet poslodavcu i popunjavanje ankete, sukladno uputi za provedbu Ankete poslodavaca.
 
 Publikacije  >  Anketa poslodavaca