Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Šibensko-kninska  >  Sajmovi poslova Šibensko – kninske županije
Zadnja izmjena: 21.03.2018.

Sajmovi poslova Šibensko – kninske županije

 

ODRŽAN 10. SAJAM POSLOVA U ŠIBENSKO - KNINSKOJ ŽUPANIJI
 

U petak 7. travnja u TC „Dalmare“ u Šibeniku, održan je 10. jubilarni Sajam poslova Šibensko - kninske županije u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Šibenik, a pod pokroviteljstvom Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili organizator, v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Šibenik Luka Petrina i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, te župan Goran Pauk, koji je svečanim govorom  i otvorio jubilarni 10. Sajam poslova.
 
   
 
Sajam je, kao i uvijek do sada, privukao veliki broj izlagača; 40 poslodavaca sa područja  županije, 10-tak obrazovnih institucija, te veliki broj posjetitelja (nezaposlenih osoba, tražitelja zaposlenja, učenika, studenta). Osnovni cilj ovakvog događaja jest da se neposredno, svi zajedno, kao društvo uključimo u tržište rada, da pokušamo poslodavcima pronaći radnike, a nezaposlenima posao. Poslodavci su putem izložbenih pultova prikupljali informacije o potencijalnim zaposlenicima, te predstavili znanja, vještine i kompetencije koje su potrebne za zapošljavanje u njihovim tvrtkama.

Sajam poslova  je prilika za nezaposlene osobe, učenike, studente, ali i za sve one koji žele graditi karijeru da se predstave poslodavcima kroz osobni kontakt i informiraju se o njihovim potrebama. Prilika je ovo i za poduzetnike koji imaju vrlo veliku ulogu na razvoj društva u cjelini da ojačaju svoje ljudske potencijale na kojima leži uspjeh svakog poduzeća.

 
Kao i svaki put do sada, svoje mjesto na Sajmu pronašle su i obrazovne institucije iz naše županije koje su predstavile svoje programe te demonstrirali znanja i vještine za koje educiraju zainteresirane.
 
Svim zainteresiranima prezentirane su nove mjere aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere“ te su upoznati s uvjetima korištenja, zatim kome je pojedina mjera namijenjena, načinom sufinanciranja te koristima za poslodavce, ali i za nezaposlene osobe.
 
              
 
Održane su i dvije prezentacije: „Osobine dobrog poduzetnika“, u organizaciji Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri, koje su to osobine koje mogu doprinijeti uspješnosti u poduzetništvu, te „Psihologijska selekcija“, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Odsjeka za profesionalno savjetovanje i usmjeravanje, kako bi nezaposlene osobe saznale što je to psihologijska selekcija i čemu služi za zapošljavanje, te kako se na nju pripremiti.  

 
Organizator HZZ Područni ured Šibenik zahvaljuje svima, i posjetiteljima i izlagačima, na njihovom doprinosu uspješnosti ovog događanja jer će nam to biti poticaj za organizaciju slijedećeg Sajma poslova.