Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Zadnja izmjena: 20.12.2013.

Naviguide


Baza međunarodnih metoda grupnog rada u profesionalnom usmjeravanju

U cilju unapređenja kvalitete sustava profesionalnog usmjeravanja i kompetencija savjetnika za profesionalno usmjeravanje, Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao značajan nositelj cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj, bio je uključen u Projekt NAVIGUIDE u okviru programa Leonardo da Vinci od 2011. do 2013. godine.

Svrha ovog projekta bila je uspostava jedinstvene baze metoda grupnog rada u području cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja. U razdoblju od 2008. do 2010. godine je, na temelju priloga pet zemalja sudionica projekta, izrađena je baza podataka o metodama grupnog rada s više od 300 metoda grupnog rada (radionica) u procesu profesionalnog usmjeravanja.

Temeljem postojeće baze podataka, zemlje partneri na Projektu (Austrija, Hrvatska, Francuska, Irska, Poljska i Turska) odabrale su te prevele 100 metoda na nacionalne jezike te implementirale ove metode u on-line bazu podataka kako bi bile dostupne javnosti. Za savjetnike za profesionalno usmjeravanje iz područja obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog uključivanja (javni, privatni i civilni sektor) organizirane su edukacije za korištenje navedenih metoda.

Ključni proizvodi Projekta su Naviguide priručnik s uputama za korištenje navedenih metoda, CD sa 100 metoda grupnog rada te on-line baza podataka. Također je razvijen i sustav evaluacije kvalitete samih radionica.

Više informacija o projektu NAVIGUIDE možete pronaći ovdje.