Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Požeško-slavonska  >  Analiza ankete poslodavaca Požeško-slavonske županije 2011. godine
Zadnja izmjena: 22.05.2013.

Analiza ankete poslodavaca Požeško-slavonske županije 2011. godine


U sklopu aktivnosti HZZ-a tijekom veljače 2011. godine provedena je anketa poslodavaca u cilju istraživanja tržišta rada Požeško-slavonske županije. Tim se istraživanjem prikupljaju informacije od poslodavaca o zaposlenosti i zapošljavanju u prethodnoj godini, o eventualnim poteškoćama pri zapošljavanju te o planovima i potrebama u pogledu zapošljavanja novih radnika, potencijalnih viškova i potreba za dodatnom izobrazbom postojećih radnika u tekućoj godini. Prema tome, poslodavci koji su naišli na probleme u neusklađenosti ponude i potražnje radne snage, u ovoj anketi mogu iskazati svoje potrebe i planove te pronaći u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje prikladno rješenje.

Isto tako, koristeći informacije prikupljene anketom, Zavod se može pripremiti za kvalitetnije pružanje usluga posredovanja pri zapošljavanju, odnosno za obavljanje poslova iz svog djelokruga.

Anketa se provodila tijekom veljače 2011. godine. Anketiranjem je obuhvaćeno 295 poslodavaca s ukupnim brojem zaposlenih od 11.548 radnika. To čini 61,27% od ukupno zaposlenih u Požeško-slavonskoj županiji. Naime, na dan 31.12.2010. godine, prema statističkim izvješćima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Požeško-slavonskoj županiji, 18.848 osoba bilo je u radnom odnosu. Za odabir poslodavaca korištena je baza poslodavaca Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a obuhvaćeni su poslodavci s pet i više zaposlenih.

Istraživanje je provedeno putem upitnika koji je poštom upućen poslodavcima, a provedba je potpomognuta telefonskim kontaktima s poslodavcima, priloženim uputama o popunjavanju upitnika i osobnim posjetima savjetnika radi pravovremenog povrata anketnog upitnika.

Izvješće možete preuzeti ovdje.