Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Međimurska  >  Otvorena tvornica obuće Paul Green u Prelogu
Zadnja izmjena: 04.10.2013.

Otvorena tvornica obuće Paul Green u Prelogu

U Prelogu otvorena tvornica obuće Paul Green vrijedna 10 milijuna eura
 
 






U preloškoj gospodarskoj zoni Sjever dana 19. srpnja 2013. godine otvoren je Razvojno tehnološki centar austrijskog proizvođača ženske modne obuće Paul Green. U sam objekt, najmoderniji u ovoj regiji, uloženo je 4,5 milijuna eura, a još toliko u opremu, pa će cijela investicija biti oko 10 milijuna eura. Poslovni kompleks se sastoji od tri dijela te se prostire na površini od oko 6800 četvornih metara. Za dvije godine očekuje se da će u tvrtci biti zaposleno 500 osoba, dok će se dnevno proizvoditi dvije tisuće pari cipela.


Kako je rekao direktor tvrtke Paul Green Prelog Bojan Režonja, trenutačno je zaposleno 50 osoba koje izrađuju gazišta obuće, dok se finalni proizvod šiva kod kooperanata, hrvatskih tvrtki „Meiso“ iz Goričana i Ivančice iz Ivanca. Do kraja godine planira se zaposliti još 150 osoba, a iz tvrtke poručuju kako ne planiraju stati sa svojom investicijom. Za dvije godine, kada će u tvrtci biti zaposleno 500 osoba, proizvoditi će se dvije tisuće pari cipela dnevno. Također, najavljene su i nove investicije, jer u Prelogu planiraju otvoriti i logistički centar za jugoistočnu Europu, iz kojeg će se obuća distribuirati diljem svijeta. To je ujedno trenutno i ubuduće i velika prilika za brojne nezaposlene osobe iz Međimurske županije da pronađu kvalitetno i sigurno zaposlenje, te tako osiguraju egzistenciju sebi i svojim obiteljima.
Na svečanom otvorenju okupio se veliki broj uzvanika, od saborskih zastupnika, predstavnika lokalnih vlasi do direktora tvrtki i poslovnih partnera, te ostalih uzvanika. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek čestitao je investitorima na velikoj investiciji koja će smanjiti broj nezaposlenih i omogućiti još veći gospodarski razvoj Grada Preloga.

Jedan od austrijskih predstavnika iz čelništva tvrtke Paul Green Guido Strebel poetikom je naglasio veličinu investicije i nada uloženih u nju:- Hrabrost na početku puta, sreća na kraju, a između su rad, trud i ustrajnost. Brojnim gostima obratili su se bivši preloški gradonačelnik Dragutin Glavina te aktualni i bivši župani, Matija Posavec i Ivica Perhoč.

Međimurski župan Matija Posavec napomenuo je kako su sve potrebne dozvole Grad Prelog i Međimurska županija izdale u rekordnom roku za samo 16 dana, što smatra jasnom porukom svim investitorima kako je ovo kraj u koji se isplati ulagati.

Na svečanom otvorenju tvrtke bili su i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec, kao značajan partner u osiguravanju potrebnih kadrova za Paul Green.