Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  ANKETA POSLODAVACA U 2013. GODINI na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije
Zadnja izmjena: 12.09.2013.

ANKETA POSLODAVACA U 2013. GODINI na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) početkom 2013. godine proveo je redovito godišnje istraživanje „Anketa poslodavaca“ uz potporu partnera: Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca.

Cilj istraživanja je prikupiti informacije, izravno od poslodavaca, o promjenama u zaposlenosti u protekloj godini, o potrebama za novim radnicima te potencijalnim viškovima radnika u 2013. godini uz identificiranje profila radnika koji bi se mogli zaposliti ili eventualno pojaviti kao višak. Također, željeli smo ispitati moguće poteškoće pri nalaženju odgovarajućeg kadra, te razloge istih.

Rezultati ankete nam pomažu pri adekvatnoj pripremi za aktivnosti savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba te davanja preporuka za obrazovnu politiku sukladno potrebama tržišta rada. Osim primjene u sustavu HZZ-a dostupna je i obrazovnim institucijama, agencijama, ostalim državnim institucijama, gospodarskim subjektima te svim dionicima na tržištu rada u cilju razumijevanja kretanja na tržištu rada te kao podloga za pripremu projekata i programa u reformi obrazovanja, upisne politike te same politike zapošljavanja. Podaci prikupljani anketom koriste se isključivo u statističke svrhe za razvoj i proizvodnju statističkih rezultata, analiza i planova.

Svrha ovih zajedničkih aktivnosti je uspješnije djelovanje tržišta rada te usklađivanje ponude i potražnje radne snage.

Cjelovite rezultate istraživanja možete vidjeti u publikaciji Anketa poslodavaca u 2013 godini na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.