Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Projekti Zavoda  >  Završeni projekti  >  IPA  >  Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja I – program darovnica  >  New STEP-Novi korak u jačanju partnerstva za zapošljavanje
Zadnja izmjena: 01.12.2014.

New STEP-Novi korak u jačanju partnerstva za zapošljavanje


Naziv projekta: New STEP - Novi korak u jačanju partnerstva za zapošljavanje
Naziv programa: „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ u okviru Europskog socijalnog fonda
Status projekta: Završen
Nositelj: Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vukovar
Partner(i): Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o. i Vukovarsko-srijemska županija
Vrijednost: 36.999,30 EUR
Trajanje: 11.10.2013.-10.10.2014.
Ciljana skupina: Članovi lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije.
 
Cilj projekta:
Povećati učinkovitost i kapacitet Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije u svrhu provedbe mjera iz Strategije  razvoja ljudskih potencijala. Projektne aktivnosti su usmjerene na poticanje razvoja novih inicijativa usmjerenih na provedbu mjera iz Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije.        
 
 
Ključni rezultati projekta:
 
1. Uspostavljene procedure za praćenje provedbe županijske Strategije razvoja ljudskih potencijala i izrađena web aplikacija http://bazaprojekata-vsz.com.hr/
2. U okviru petodnevnih mentoriranih radionica i uz pomoć stručnjaka razvijeno je 10 projektnih prijedloga od kojih su 3 projekta već prijavljena na EU natječaje.
3. Na petodnevnoj edukaciji „Opće i specifične procedure u pripremi i provedbi EU projekata“ sudjelovala su 24 dionika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i ostalih institucija. Cilj ove edukacije bio je ojačati kapacitete u svrhu što bolje pripreme i provedbe projekata.
4. Dvodnevnoj edukaciji Priprema za strukturne fondove prisustvovalo je 20 članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Edukacijom su se pripremili članovi partnerstva za procedure i provedbe projekata za strukturne fondove.
5. Izrađena je web stranica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje http://lpz-vsz.hr/ koju održava tajništvo partnerstva i redovno je ažurira aktivnostima članova partnerstva.
6. Održana je TV emisija na Vinkovačkoj televiziji 23.04.2014. putem koje je objavljen javni poziv za prikupljanje projektnih ideja koje su se kasnije razradile u konkretne projektne prijedloge.
7. Održana je radio emisija na Hrvatskom radio Vukovaru 23.09.2014. kojom su javnosti predstavljene aktivnosti projekta i njihovi rezultati.
8. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje predstavilo se javnosti prisustvovanjem na tri sajma u Vukovarsko-srijemskoj županiji: „VUMi“, 29.04.2014., Sajam EU projekata, 09.05.2014., Sajam poslova, 30.09.2014.
9. Radionici za poduzetnike Zakon o radu i Prednosti i mogućnosti financiranja iz EU fondova za poduzetnike koja je održana  20.05.2014. prisustvovalo je 19 poduzetnika.
10. Na drugoj radionici za poduzetnike održanoj 30.09.2014. prisustvovala su 34 poduzetnika. Obuhvaćene teme bile su: Osnovne obveze poslodavca prema novom Zakonu o zaštiti na radu, Zakon o potporama za očuvanje radnih mjesta i Poduzetnički projekti - osnovne informacije za poduzetnike od faze prijave do faze realizacije.