Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Održana konferencija Europske mreže politika cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja
Zadnja izmjena: 01.09.2014.

Održana konferencija Europske mreže politika cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja


Hrvatski zavod za zapošljavanje je uz pokroviteljstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ugostio i organizirao 5. Plenarni i 15. tematski sastanak Europske mreže politika cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja (European Lifelong Policy Network) koji se održao 11.-12. lipnja u Zagrebu, hotel Esplanade. Sastanku je nazočilo preko 100 sudionika, predstavnika 33 europske zemlje uz predstavnike Europske komisije, CEDEFOP-a, PES mreže, ICCDPP-a, Euroguidance-a, ETUC-a, EAIE-a i ostale.

Europska mreža politika cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja  (ELGPN) utemeljena je 2007. godine na inicijativu Europske komisije s ciljem ujednačavanja politika cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja u području zapošljavanja i obrazovanja te socijalnog uključivanja u zemljama članicama EU i zemljama kandidatima. Kroz rad Mreže, politike i smjernice rada postavljene u najznačajnim europskim strategijama i dokumentima inkorporiraju se u operativne planove i politike cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja pojedinih zemalja. Republika Hrvatska je od 2011. godine punopravni član Mreže, a Hrvatski zavod za zapošljavanje je od strane ministarstava nadležnih za zapošljavanje i obrazovanje imenovan nacionalnim koordinatorom.

Plenarni sastanak su svečano otvorile predstavnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Sanja Crnković Pozaić,  predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ana Goršić te pomoćnica ravnateljice Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Mirjana Zećirević, koja je predstavila razvoj politika i praksi cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj.

Tema dvodnevnog sastanka bila je usmjerena na realizaciju programa rada 2013-2014, daljnji rad i razvoj ELGPN mreže u 2015. godini te su u konačnici doneseni zaključci i smjernice vezane za operativni plan razvoja i unapređenja pojedinih aspekata sustava profesionalnog usmjeravanja u zemljama Europske unije u nadolazećem razdoblju  obzirom na suvremena kretanja politika i inicijativa vezanih uz razvoj politika cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja.