Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Ličko-senjska  >  Rezultati Ankete poslodavaca u 2014.godini za Ličko-senjsku županiju
Zadnja izmjena: 21.10.2014.

Rezultati Ankete poslodavaca u 2014.godini za Ličko-senjsku županiju

 
Anketa poslodavaca je istraživanje tržišta rada koje jednom godišnje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje po svojim područnim uredima. Područni ured Gospić u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca, sa svrhom uspješnijeg djelovanja tržišta rada te usklađivanja ponude i potražnje radne snage proveo je istraživanje u Ličko-senjskoj županiji.
Cilj je istraživanja izravno od poslodavaca prikupiti informacije o promjenama u zaposlenosti u 2013. godini i o potrebama za novim radnicima te promjeni broja zaposlenih u 2014. godini, uz identificiranje profila radnika koji bi se mogli zaposliti ili eventualno pojaviti kao višak. Anketa predstavlja i oblik uspostavljanja i njegovanja kontakta Područnih ureda HZZ-a s poslodavcima na regionalnom području, te propitivanja njihovih iskustava i suradnje s HZZ-om.
 
Anketiranjem provedenim tijekom veljače i ožujka 2014. godine u Ličko-senjskoj županiji obuhvaćena su 373 poslovna subjekta od čega 224 trgovačka društava i 149 obrta.  Popunjavanju su se odazvala 344 poslodavca odnosno 92,2%, od čega 200 ili 58,1% trgovačkih društava i 144 ili 41,9% obrta.
 
Za odabir uzorka anketiranih poslodavaca korištena je interna baza Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja se temelji na podacima dobivenim od Državnog zavoda za statistiku i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Anketiranjem su obuhvaćeni poslodavci koji su u prethodnom razdoblju zapošljavali barem jednu osobu.
 
Istraživanje je provedeno popunjavanjem Upitnika koji je poštom upućen poslodavcima u tiskanom obliku ili online popunjavanjem na web stranici HZZ-a.
 
Detaljnu analizu Ankete poslodavaca 2014.godinz za Ličko senjsku županiju možete vidjeti ovdje.