Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Projekti Zavoda  >  Aktivni projekti  >  ERASMUS+  >  Alpe Adria working mobility – Intercultural competences in career guidance
Zadnja izmjena: 18.09.2015.

Alpe Adria working mobility – Intercultural competences in career guidance
Hrvatski zavod za zapošljavanje sudjeluje kao partner na projektu Alpe Adria working mobility – Intercultural competences in career guidance. Nositelj projekta je PAPILOT – Zavod za kvalitetu življenja iz Slovenije, a uz HZZ, partneri na projektu su Virtualis d.o.o. iz Slovenije, Kabi d.o.o. iz Slovenije, Best – Institut za unapređenje strukovnih kvalifikacija, usmjeravanje nezaposlenih i obrazovanje iz Austrije te Ad Formandum Impresa Sociale iz Italije.

Projekt se provodi u okviru ERASMUS + programa koji je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Projektne aktivnosti započele su početkom prosinca 2014. godine te će trajati 21 mjesec, do kraja kolovoza 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 292.585,00 EUR.

Cilj projekta jest unaprijediti kompetencije savjetnika za profesionalno usmjeravanje/razvoj karijere u području savjetovanja nezaposlenih osoba koje se žele zaposliti u inozemstvu (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska). Poseban naglasak u projektu će biti stavljen na usvajanju interkulturalnih kompetencija savjetnika.

Krajnji cilj projekta jest povećati zapošljivost i kompetencije nezaposlenih osoba (posebice mladih nezaposlenih) za zapošljavanje u Alpe Adria regiji (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska).

Očekivani rezultati projekta su:
  • Analiza tržišta rada u Alpe Adria regiji i postojećih praksi i metoda profesionalnog usmjeravanja s naglaskom na kulturalne i lingvističke kompetencije savjetnika
  • Izrada kurikuluma za stručno osposobljavanje savjetnika (trenera) za internacionalno savjetovanje o karijeri
  • Pilot provedba stručnog osposobljavanja savjetnika za karijeru kroz mobilnost u zemljama uključenima u projekt – Austrija, Slovenija, Italija, Hrvatska
  • Izrada web alata i materijala za trenere i nezaposlene osobe koje se žele zaposliti u inozemstvu
  • Međunarodna konferencija projekta
  • Razvoj ECVET certifikata za polaznike programa osposobljavanja koji će se razviti u okviru projekta