Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Projekti Zavoda  >  Završeni projekti  >  MINI ESF  >  3D tvornica budućnosti
Zadnja izmjena: 25.05.2015.

3D tvornica budućnosti

Naziv projekta: 3D tvornica budućnosti
Naziv programa: ESF – HR.3.1.14 Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - Faza II
Status projekta: U provedbi
Nositelj: Tehnička škola Sisak
Partner(i): Sisačko-moslavačka županija, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Tehnička škola Kutina, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Sisak
Vrijednost: 1.999.910,80 kn
Trajanje: 12 mjeseci
Ciljana skupina: 22 nastavnika iz 5 strukovnih škola koji će biti obuhvaćeni stručnim usavršavanjem kroz koje će biti osposobljeni za moderan i uspješan način podučavanja učenika iz područja 3D tehnologije, programiranja na Android platformi i stvaranju holograma. Ciljana skupina uključuje i 30 učenika strukovnih škola koji će realizacijom projekta usvojiti nove ishode učenja, steći nove kompetencije i biti konkurentniji na europskom i svjetskom tržištu rada.
 
Cilj projekta:
Opći cilj ovog projekta je uvođenje suvremenih i inovativnih metoda i sadržaja u postojeće strukovne programe i izrada novog kurikuluma iz područja 3D tehnologije. Specifični ciljevi projekta su osigurati stjecanje modernih kompetencija i pristup najnovijim tehnologijama učenicima strukovnih škola, te osigurati razvoj i primjenu novih i suvremenih znanstvenih, tehničkih i inovacijskih postignuća u nastavnom procesu edukacijom nastavnika i nabavom suvremene opreme.
 
Ključni rezultati projekta:
1. U skladu sa tehnološkim razvojem, modernizirani postojeći kurikulumi iz elektronike,  računalstva i robotike u 5 strukovnih škola, koji će se primjenjivati u provedbi edukativnih aktivnosti budućih generacija učenika.
2. Povećane stručne kompetencije nastavnika za provedbu modernih školskih programa i kurikuluma koji pridonose boljoj zapošljivosti učenika po završetku srednjoškolskog obrazovanja i relevantnosti njihovih kvalifikacija na tržištu rada.