Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Bjelovarsko-bilogorska  >  Projekt HIRE US
Zadnja izmjena: 11.06.2015.

Projekt HIRE US

 
 
        Besplatnom edukacijom do bržeg zaposlena? Uključite se i Vi!
 
Ako ste nezaposlena visokoobrazovana osoba (viša škola, stručni studij ili fakultet) od 20 do 29 godina starosti s područja Bjelovarsko-bilogorske županije nudimo Vam mogućnost uključivanja u projekt „Zaposlite nas! – Mladi i visokoobrazovani“. Polaznici projekta pohađat će edukacije iz programa Poduzetništva, IT edukacije ili Upravljanja projektnim ciklusom po čijem završetku će dobiti i odgovarajuće certifikate.
Polaznici svih programa također će proći i radionice „mekih“ i tehničkih vještina koje će naučit polaznike komunikacijskim, prezentacijskim i pregovaračkim vještinama koje su potrebne u traženju posla i svakodnevno na radnom mjestu.
Radionice „mekih“ vještina započet će u srpnju 2015. godine, a edukacijski programi će započeti u rujnu 2015. godine. 
 
Koji edukacijski program odabrati?
 
  • Poduzetništvo (20 polaznika)
Ovaj program omogućit će Vam razvijanje poduzetničkih sposobnosti putem edukacija i treninga gdje ćete vlastitu ideju pretvoriti u konkretan poslovni plan uz pomoć mentora. Odabrat će se 5 najboljih planova i poduprijeti njihova daljnja razrada, dok će najmanje 2 polaznika započeti novi posao uz početnu pomoć pri prikupljanju dokumentacije za pokretanje posla.
  • IT edukacija (10 polaznika)
Ukoliko već posjedujete znanje rada sa IT tehnologijom ovaj program će Vam omogućit proširenje profesionalnog znanja kroz praćenje trendova na IT tržištu. Polaznici ovog programa također će proći i osnove poduzetništva kako bi prepoznali svoje snage i uočili svoje slabosti.
 
  • Upravljanje projektnim ciklusom (20 polaznika)
Ako ste zainteresirani za stjecanje znanja izrade projektnih planova ovaj program osposobit će Vas za praćenje natječaja i pisanje projekata za prijavu na te natječaje kroz edukacije, treninge i praktični dio koji će se odraditi u javnim institucija i nevladinim organizacijama. Na kraju programa polaznici i njihovi projektni prijedlozi predstavit će se članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, potencijalnim poslodavcima i javnosti. Najmanje 3 polaznika će se zaposliti
u roku od 3 mjeseca nakon završetka projekta.
 
Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar, a provodi se u sklopu natječaja IPA IV. komponente „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – FAZA II“. Navedeni program podupire implementaciju mjera  usmjerenih na poticanje lokalne politike zapošljavanja, obrazovanja i usavršavanja te socijalnog uključivanja, a kao preteča Europskog socijalnog fonda (engl. European Social Fund) financira projekte na području socijalne kohezije u svrhu ostvarivanja ciljeva Europske strategije za zapošljavanje.
Partneri projekta Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko bilogorske županije održat će trening iz poduzetništva, Institut za razvoj tržišta rada održat će radionice „mekih“ vještina te treninge i asistencije za savjetnike HZZ-a u mentorstvu polaznicima programa, a  Centar za civilne inicijative održat će edukaciju upravljanja projektnim ciklusom.
Kroz projekt motivirat će se nezaposlene osobe da ulažu u svoje znanje i tako povećaju svoju konkurentnost na tržištu rada. Stvorit će se kompetentna radna snaga koja će privući i kreirati nove poslove. Specifični ciljevi projekta su:  1. Povećanje zapošljivost visokoobrazovanih nezaposlenih osoba u BBŽ putem treninga iz područja rada na projektima financiranim iz EU fondova i programa naprednih IT tehnologija i 2. Povećanje zapošljavanja i samozapošljavanja visokoobrazovanih nezaposlenih osoba kroz treninge iz područja poduzetništva. Projekt je započeo u veljači 2015., a u travnju je održana konferencija za medije u kojoj je projekt predstavljen medijima i javnosti.

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje u projektu obvezno popunite priloženi Obrazac 

Svi vi zainteresirani, javite se savjetnici u Odjelu za provođenje projekata, Martini Bereš.
Vaš poziv očekujemo putem telefona: 043/611-124 ili na e-mail: martina.beres@hzz.hr.