Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  OTVOREN PROJEKT „MEHANIZMI PREKOGRANIČNE SURADNJE U EURES-u“
Zadnja izmjena: 27.10.2015.

OTVOREN PROJEKT „MEHANIZMI PREKOGRANIČNE SURADNJE U EURES-u“

 
U utorak 7. srpnja 2015. godine u prostorijama Kuće Europe, Zagreb održano je svečano otvaranje projekta „Mehanizmi prekogranične suradnje u EURES-u“.

Opći je cilj ovoga projekta jačanje prekogranične mobilnosti i slobodnog kretanja radne snage u Europi, a njegova je svrha podržati HZZ u razvoju i provedbi prekograničnih EURES aktivnosti te promovirati prekograničnu mobilnost i suradnju. Twinning partneri uključeni u ovaj projekt su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo gospodarstva Republike Mađarske. Vrijednost projekta iznosi 200.000 €, a provedba projekta trajat će do prosinca 2015. godine.

Očekivani rezultati projekta uključuju unapređenje aktivnosti prekogranične mobilnosti HZZ-a i mehanizama suradnje u prekograničnim područjima, jačanje kapaciteta HZZ-a za EURES prekograničnu suradnju i pružanje kvalitetnih usluga za prekograničnu mobilnost, te informiranje aktualnih i potencijalnih prekograničnih radnika i poslodavaca u prekograničnim regijama o mogućnostima, načinima i uvjetima prekogranične mobilnosti.

Prisutnima su se obratili gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske Komisije u Republici Hrvatskoj, gospodin Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava, gospodin Joszef Zoltan Magyar, veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj, te gđa Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Govornici su posebno istaknuli element već postojeće uspješne suradnje između dvije zemlje partnera, te dali podršku projektu koji će je i nadalje osnažiti. Voditeljica projekta ispred zemlje članice, gđa Nóra Varga Lengyelné, predstavila je ciljeve i aktivnosti projekta.