Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Brodsko-posavska  >  Analiza ankete poslodavaca 2015. - Područni ured Slavonski Brod
Zadnja izmjena: 08.12.2015.

Analiza ankete poslodavaca 2015. - Područni ured Slavonski Brod


Cilj istraživanja je izravno od poslodavaca prikupiti informacije o promjenama u zaposlenosti i potrebama za novim radnicima tijekom 2015. godine, te očekivanoj promjeni broja zaposlenih u 2015. godini uz identificiranje profila radnika koji bi se mogli zaposliti ili eventualno pojaviti kao višak. Istraživanjem se žele dobiti informacije o aktualnim oblicima zapošljavanja i prepoznati trendove u potrebama tržišta rada za različitim profilima radnika.

Rezultati ankete služe kao osnova za oblikovanje, usmjeravanje i unaprjenivanje usluga posredovanja na tržištu rada i mjera aktivne politike zapošljavanja - savjetovanje, usmjeravanje te stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada, kao i eventualno organiziranje mobilnih timova koji će poslodavcima i njihovim radnicima dati potporu u slučaju poteškoća i potencijalnih otpuštanja. Takoner, rezultati ankete omogućavaju praćenje i kratkoročno predvinanje potreba tržišta rada u pogledu zanimanja na lokalnoj odnosno regionalnoj razini.

Anketa ujedno predstavlja i oblik uspostavljanja odnosno njegovanja kontakta područnih ureda HZZ-a s poslodavcima na regionalnom području, te propitivanja njihovih iskustava i načina suradnje s HZZ-om.

Cjelokupnu Analizu možete pronaći ovdje