Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Virovitičko-podravska  >  Nezaposlene osobe i učenici VPŽ na Danima poslova u turizmu – Osijek 07.03.2017.
Zadnja izmjena: 28.06.2017.

Nezaposlene osobe i učenici VPŽ na Danima poslova u turizmu – Osijek 07.03.2017.

 
 
U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu provodi se projekt Dani poslova u turizmu s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.


U Osijeku je  07. ožujka 2017.  održan  prvi jednodnevni  regionalni Dan poslova u turizmu u trajanju od 9.00-17.00 sati  a  slijedeći će se održati u Zagrebu, 14.03. te Kninu , 21.03.
 
Cilj ove manifestacije  je okupiti poslodavce koji imaju potrebe za zapošljavanjem radnika u sezoni na moru 2017., te nezaposlene osobe i učenike završnih razreda ugostiteljskih zanimanja a  radi promocije slobodnih radnih mjesta, susreta s osobama koje su u potrazi za poslom te mogućeg zapošljavanja.
 
Od strane poslodavaca na sve tri lokacije bit će ponuđeno ukupno 6.727 slobodnih radnih mjesta za rad na poslovima: kuhara 732, pomoćnih kuhara 506, kuhinjskih radnika 415,  konobara 1062, barmena 180, pomoćnih konobara 612, slastičara 103, sobarica 938 te za rad na ostalim poslovima u djelatnosti ugostiteljstva.
 
Budući da su potrebe  poslodavaca za zapošljavanjem velike,  velike su i prilike za zapošljavanjem nezaposlenih osoba i učenika.
 
Na  Danima poslova u turizmu u Osijeku  7.3.2017. sudjelovalo je preko 50 poslodavaca koji traže radnu snagu za sezonu na moru 2017.
U svrhu zapošljavanja što većeg broja nezaposlenih osoba i učenika koji će uskoro i sami tražiti posao, HZZ Područni ured Virovitica organizirao je  aktivnosti  informiranja i upućivanja nezaposlenih osoba te učenika u suradnji sa VPŽ i ravnateljima Srednjih škola. Tako je na Danima poslova u turizmu u Osijeku sudjelovalo 300 nezaposlenih osoba s područja kojeg pokriva Područni ured Virovitica , te 100 učenika završnih razreda ugostiteljskih zanimanja iz srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Strukovne škole iz Virovitice, Industrijsko- obrtničke škole iz  Slatine te srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovce. HZZ je organizirao i financirao njihov prijevoz te je isti bio besplatan za sve sudionike.
Sudjelovanjem na ovom događanju nezaposlene osobe a i učenici imali su prilike susresti se sa poslodavcima s područja Istre pa sve do Dubrovnika, upoznati se sa njihovom ponudom radnih mjesta, predstaviti se poslodavcima i ostaviti svoj životopis  a time dobiti šansu i za moguće zaposlenje.