Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Brodsko-posavska  >  Održana 1. Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije
Zadnja izmjena: 21.11.2017.

Održana 1. Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije


 
Slavonski Brod je bio domaćin 1. Smotre studijskih programa Brodsko-posavske županije koja se u petak 10. ožujka 2017. godine održala u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“. Smotru su zajednički organizirali Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Veleučilište u Slavonskom Brodu te Medicinski fakultet u Osijeku. Okupljene su na otvorenju pozdravili župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Na smotri su prisutnima predstavljeni aktualni studijski programi visokih učilišta s lokalnog područja, a maturanti i studenti su dodatno upoznati s osnovama financijske pismenosti, zapošljivosti visokoobrazovanih osoba na području županije i mogućnostima mobilnosti za vrijeme studija.

U sklopu smotre savjetnica za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Slavonski Brod Tatjana Senjić održala je prezentaciju o zapošljivosti visokoobrazovanih osoba na području Brodsko-posavske županije. Informirala je prisutne o pozitivnoj vezi između visokog obrazovanja i brzine zapošljavanja a posebno je istaknula Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja koju Zavod izrađuje svake godine za potrebe tržišta rada.

Na izložbenom pultu u sklopu smotre usluge je promovirao i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri. Savjetnice u Centru Gordana Alfeldi i Barbara Cvitković informirale su zainteresirane o uslugama Centra.