Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Varaždinska  >  ODRŽAN DESETI SAJAM POSLOVA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI
Zadnja izmjena: 22.03.2018.

ODRŽAN DESETI SAJAM POSLOVA U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI

 
 
U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, održan je 5.4.2017. godine, deseti Sajam poslova u Sportskoj dvorani Varaždin (balon 1), Graberje 31, u vremenu od 10 do 14 sati.
 
Prigodnim govorima, prisutnima na Sajmu poslova, obratili su se v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, Branka Šaško, gradonačelnik grada Varaždina, Goran Habuš te župan Varaždinske županije, Predrag Štromar koji je nakon govora i službeno otvorio Sajam poslova.
 
U svojim govorima osvrnuli su se na broj nezaposlenih osoba u Varaždinskoj županiji, koji je 31.3.2017. iznosio 4.555 osoba, te na rekordno nisku stopu nezaposlenosti u Varaždinskoj županiji prema administrativnim izvorima (7,2%). V.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ured Varaždin, Branka Šaško u svom govoru navela je niz aktivnosti koje Zavod provodi kako bi poslodavcima osigurao odgovarajuću radnu snagu,  te se osvrnula i na redizajn mjera aktivne politike zapošljavanja koji su napravili Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje, uz pomoć socijalnih partnera. Rezultat redizajna je da se od početka ožujka ove godine, provodi ukupno 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, programi su jednostavniji i lakše se provode, a Zavodu su osim proračunskih, na raspolaganju i sredstva iz Europskog socijalnog fonda.
 
Na Sajmu se je predstavilo 40 poslodavca iz svih grana djelatnosti, koji su ponudili više od 600 slobodnih radnih mjesta. Posjećenost Sajma poslova je bila vrlo dobra, poslodavci su izrazili zadovoljstvo organizacijom sajma i zaprimili više desetaka molbi i životopisa nezaposlenih osoba.
U sklopu Sajma održana je radionica o samozapošljavanju pod nazivom „Od ideje do realizacije“. Posjetitelji Sajma poslova također su imali prilike naučiti kako izraditi svoj životopis uz stručnu pomoć savjetnika.
 
Galerija slika