Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere
Zadnja izmjena: 14.11.2017.

Predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere

  


Dana, 12. travnja 2017. godine HGK – Komora Zagreb u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Zagreb bila je domaćin predstavljanju mjera aktivne politike zapošljavanja koje je donijela Vlada Republike Hrvatske „Od mjere do karijere“. Mjere je predstavio mr. sc. Marko Pavić, državni tajnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a osvrt na mjere i nove usluge Zavoda prema poslodavcima predstavio je Petar Šimić, posebni savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava.

Program „Od mjere do karijere“ obuhvaća devet mjera koje su objedinile prethodnu četrdeset i jednu mjeru, a usmjerene su ka povećanju zaposlenosti i olakšavanju pristupa tržištu rada kako poslodavcima tako i nezaposlenim osobama.
Program mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ stupio je na snagu 2. ožujka i obuhvaća: Potporu za zapošljavanje, Potporu za usavršavanje, Potporu za samozapošljavanje, Obrazovanje nezaposlenih osoba, Osposobljavanje na radnome mjestu, Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Javni rad, Potporu za očuvanje radnih mjesta i mjeru Stalni sezonac.

Na pitanja prisutnih pedesetak poslodavaca, pored državnog tajnika gosp. Marka Pavića, odgovarale su i Marija Halić, v.d. predstojnice Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ljiljana Špoljarić, rukovoditeljica Odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U sklopu predavanja održana je i prezentacija usluga HGK-a koju je prezentirala Vesna Krišto, viši stručni suradnik pri HGK – Komori Zagreb.