Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Promocija građevinskih zanimanja nezaposlenim osobama
Zadnja izmjena: 12.01.2018.

Promocija građevinskih zanimanja nezaposlenim osobama

 
  
Na sajmu Graditeljstva u sklopu Proljetnih sajmova Zagrebačkog velesajma u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, Regionalnog ureda Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Zagrebačke gospodarske komore održana je tribina na temu „Gradimo zajedno budućnost – osposobljavanjem za građevinska zanimanja do posla“ u cilju promocije građevinskih zanimanja i informiranja nezaposlenih osoba o mogućnostima uključivanja u programe obrazovanja na području građevinskih djelatnosti.
 
Na tribini je sudjelovalo stotinjak nezaposlenih osoba sa završenom osnovnom školom koje su savjetnici za zapošljavanje identificirali kao potencijalne kandidate za osposobljavanje za građevinska zanimanja u sklopu Programa obrazovanja nezaposlenih osoba za 2017. godinu koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.
 
Na početku tribine prisutnima se obratila direktorica Sajma Dina Tomšić koja je naglasila kako je ovo prilika da na izložbenim prostorima upoznaju građevinska zanimanja i lakše donesu odluku o promjeni svoga zanimanja te predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić koji je istaknuo važnost građevinske djelatnosti u obrtništvu i priliku za samozapošljavanje kroz pokretanje obrta.
 
O kretanju na tržištu rada s posebnim akcentom na građevinsku djelatnost prezentaciju je održala v.d. predstojnica RU Zagreb Marija Halić. Upoznala je prisutne koje programe osposobljavanja za nezaposlene osobe nudi Zavod te ih pozvala da se uključe u osposobljavanja u cilju stjecanja zapošljivog, odnosno traženog zanimanja kojim će osigurati svoju egzistenciju.
 
Uz stručni komentar Zlatka Prosinečkog, predsjednika ceha obrtnika građevinara prikazan je video film kroz koji su predstavljena građevinska zanimanja (zidar, tesar, krovopokrivač, fasader, monter suhe gradnje, soboslikar i dr.).
 
Obrtnik Tomislav Pudić prisutnima je predstavio jedan radni dan građevinskog radnika na gradilištu, a Katarina Knežević, predstavnica HGK govorila je o razvoju sektora građevine i potrebi za značajnim zapošljavanjima.
Ljiljana Špoljarić, rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja prisutne je upoznala s mogućnosti uključivanja u obrazovanje kroz mjeru Obrazovanje za nezaposlene osobe.
 
Po završetku prezentacija razvila se konstruktivna diskusija s nizom pitanja vezanih za uvjete rada u građevinarskom sektoru, a zainteresirani za osposobljavanje mogli su se odmah prijaviti kod savjetnice za zapošljavanje za uključivanje u osposobljavanje, što je učinilo petnaest prisutnih.