Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Posjet predstavnika javnih službi za zapošljavanje Bosne i Hercegovine
Zadnja izmjena: 12.01.2018.

Posjet predstavnika javnih službi za zapošljavanje Bosne i Hercegovine

 
  
U sklopu studijskog putovanja kroz projekt Zapošljavanje mladih (YEP) i uz podršku Švicarske vlade predstavnici javne službe Zavoda za zapošljavanje Bosne i Hercegovine posjetili su Središnji ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Regionalni ured Zagreb u cilju upoznavanja s radom Zavoda i uslugama koje pruža prema nezaposlenim osobama i poslodavcima.
 
Za vrijeme posjete koja se odvijala u dva dana, predstavnicima je predstavljen ustroj i način rada Regionalnog ureda Zagreb s posebnim akcentom na rad s nezaposlenim osobama u cilju jačanja njihovih kompetencija za uspješno traženje posla i uključivanje u svijet rada.
 
Fokus razgovora bile su aktivnosti koje savjetnici za zapošljavanje obavljaju s nezaposlenim osobama u svrhu definiranja profesionalnog plana traženja posla te primjena metoda i tehnika u savjetodavnom radu.
Sudionike je posebno interesirao način rada i suradnje s poslodavcima, provedba mjera aktivne politike zapošljavanja te informacijsko povezivanje podataka.
 
Posjetili su i Centar za profesionalno informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) gdje je održana prezentacija o uslugama koje pruža Centar i ispostavu Zapad u Malešnici u kojoj su imali prilike upoznati se s aplikacijom i od savjetnika za zapošljavanje čuti na koji način provodi savjetovanje.
Posjeta je bila korisna za obje strane zbog razmijene iskustava, a otvorila su se određena pitanja usmjerena na unapređenja rada s korisnicima Zavoda.