Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  EURES  >  O EURES-u  >  EURES u prekograničnim područjima
Zadnja izmjena: 18.04.2017.

EURES u prekograničnim područjima


EURES u prekograničnim

područjima


U europskim prekograničnim regijama gdje postoji značajan stupanj prekograničnih dnevnih migracija, EURES ima važnu ulogu u pružanju informacija i pomoći u rješavanju svih vrsta problema vezano uz prekogranično putovanje na posao s kojim se mogu susresti radnici i poslodavci. Više od 1.000.000 osoba koje žive u jednoj državi EU i rade u drugoj susreću se s različitim nacionalnim praksama i pravnim sustavima, te na dnevnoj bazi nailaze na administrativne, pravne ili porezne prepreke mobilnosti. EURES savjetnici u tim regijama pružaju specifične savjete i smjernice o pravima i obvezama radnika koji žive u jednoj zemlji, a rade u drugoj.
 
Trenutno postoji 12 EURES prekograničnih partnerstava, zemljopisno rasprostranjenih širom Europe na području 19 država. S ciljem zadovoljavanja potreba za informacijama i koordinacijom te povezano s mobilnošću radne snage u graničnim regijama, ova partnerstva spajaju usluge javnih zavoda i profesionalnog usmjeravanja, organizacije poslodavaca i sindikata, lokalne vlasti i ostale institucije koje se bave zapošljavanjem i profesionalnim usmjeravanjem.

EURES prekogranična partnerstva dragocjene su točke kontakata između nositelja politika zapošljavanja - kako na regionalnoj tako i nacionalnoj razini – i socijalnim partnerima. Također, važan su alat nadzora prekograničnih područja zapošljavanja, koji su ključni element u razvoju autentičnog europskog tržišta rada.

Više informacija o prekograničnim partnerstvima možete pronaći na EURES portalu