Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Karlovačka  >  Svečano otvoren Razvojni centar i predstavljeni prvi mladi poduzetnici korisnici mjera aktivne politike zapošljavanja
Zadnja izmjena: 21.08.2017.

Svečano otvoren Razvojni centar i predstavljeni prvi mladi poduzetnici korisnici mjera aktivne politike zapošljavanja

 

 
U sklopu Županijske komore Karlovac otvoren je Razvojni centar namijenjen poduzetnicima koji svoje poslovanje baziraju na primjeni visokih tehnologija. Razvojni centar je predviđen u tri faze i ovo je prva faza razvoja centra u kojoj je poduzetnicima na raspolaganju 8 ureda, od 12 do 23 kvadrata. Korisnicima Razvojnog centra osigurani su opremljeni uredi, dvorana za sastanke, besplatni struja, voda, telefon, internet, grijanje i hlađenje, te savjetodavne usluge i podrška od strane zaposlenika Županijske komore Karlovac. Prvi poduzetnici koji su započeli svoje poslovanje unutar Razvojnog centra su SIPA d.o.o. elektronička tvrtka za razvoj i proizvodnju uređaja za obradu audio signala, te Centar za inovacije u savjetovanju – „Tvornica ideja“ čija je osnovna djelatnost usmjerena na pripremu i provedbu projekata sufinanciranih iz EU fondova. Oba poduzeća nastala su realizacijom ideja mladih nezaposlenih osoba, koje su izradom poslovnog plana aplicirali i ostvarili sredstva za samozapošljavanje financirana kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.
 


Razvojni centar su službeno otvorili gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić koji su izrazili svoje zadovoljstvo i podršku otvaranja poduzetničkog inkubatora, te pozvali mlade poduzetnike koji razmišljaju o samozapošljavanju i realizaciji vlastitih ideja da iskoriste mogućnosti koje im pruža Razvojni centar. U preostale dvije faze biti će uređeno još ukupno 25 ureda čime bi ovaj Razvojni centar postao jedan od najvećih u regiji.