Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Koprivničko-križevačka  >  Predstavljanje projekta ''Što ću biti kad odrastem?''
Zadnja izmjena: 06.06.2017.

Predstavljanje projekta ''Što ću biti kad odrastem?''

 
 
U Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Koprivnica, 3. svibnja održana je konferencija za medije prilikom koje je predstavljen projekt promocije deficitarnih strukovnih zanimanja pod nazivom “Što ću biti kad odrastem?''. Projekt će provoditi HGK, Županijska komora Koprivnica u suradnji s tvrtkama Radnik d.d. i Rasco d.o.o., Koprivničko-križevačkom županijom, HZZ, Područnim uredom Križevci i HOK, Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije.

Prepoznavši potrebe svojih članica HGK, Županijska komora Koprivnica pokrenula je projekt promocije strukovnih deficitarnih zanimanja. Visok udio nezaposlenosti mladih, neusklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, nedostatak kadrova sa strukovnim zanimanjima te poteškoće poslodavaca u pronalaženju novih zaposlenika, ključni su problemi zbog kojih je projekt pokrenut.

U sklopu projekta, tijekom svibnja i lipnja ove godine, provodit će se promotivna medijska kampanja, te će se održavati prezentacije strukovnih zanimanja, škola i poslodavaca za učenike završnih razreda svih osnovnih škola i njihove roditelje, s ciljem popularizacije deficitarnih strukovnih zanimanja i poticanja učenika na izbor upravo tih zanimanja. U navedenim prezentacijama će uz predstavnike HGK, Županijske komore Koprivnica, ravnatelje strukovnih škola i predstavnike poslodavaca, sudjelovati i savjetnice HZZ, Područnog ureda Križevci, Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, te će kroz takvu suradnju učenici i roditelji dobiti niz važnih informacija koje će im pomoći prilikom izbora srednje škole.