Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Vukovarsko-srijemska  >  Potpisani ugovori za financiranje/sufinanciranje javnih radova u gradu Vukovaru
Zadnja izmjena: 21.08.2017.

Potpisani ugovori za financiranje/sufinanciranje javnih radova u gradu Vukovaru

 
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar i Grad Vukovar nastavljaju dugogodišnju suradnju kroz programe Javnih radova.

Programi pod nazivom Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara te Pomoć u kući starijim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama financirani su iz sredstava mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Javni radovi su počeli 02.05.2017. godine i trajat će 6 mjeseci, a u oba programa uključeno je 93 nezaposlene osobe.

U program javnog rada pod nazivom Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara uključeno je 60 nezaposlenih osoba, a program je usmjeren na revitalizaciju površina koje nisu obuhvaćene planom održavanja javnih površina, kako bi se njihovim privođenjem svrsi dovele u stanje redovitog održavanja te kako bi stanovnici imali zdraviji, kvalitetniji i ljepši život u okolini gdje žive.

U program javnog rada pod nazivom Pomoć u kući starijim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama uključeno je 33 nezaposlene žene, a aktivnosti su usmjerene na poticanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada na poslovima skrbi o starim i nemoćnim u ugroženim kućanstvima, prevenciju rane institucionalizacije starijih osoba i poboljšanja njihovog života.

Uključivanjem nezaposlenih osoba u programe Javnih radova direktno se utječe na smanjenje nezaposlenosti i smanjenje broja primatelja socijalne skrbi.