Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Šibensko-kninska  >  Aktivnosti HZZ PU Šibenik za učenike završnih razreda srednje škole
Zadnja izmjena: 21.08.2017.

Aktivnosti HZZ PU Šibenik za učenike završnih razreda srednje škole

 
U suradnji sa srednjim školama šibensko-kninske županije Odsjek za profesionalno usmjeravanje organizirao je informiranje maturanata na temu „Što nakon srednje škole? – Izlazak na tržište rada“.

Svrha ovog informiranja je omogućiti učenicima završnih razreda srednje škole pravovremene informacije  i olakšati proces izlaska na tržište rada.

Informiranje je održano tijekom ožujka i travnja 2017. u prostorima srednjih škola koje su iskazale interes za ovom aktivnošću.

Ovim informiranjem obuhvaćeno je 260 maturanata slijedećih srednjih škola naše županije: Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, Srednja škola Kralja Zvonimira Knin, Medicinska škola Šibenik, Prometno-tehnička škola Šibenik, Turističko-ugostiteljska škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, Ekonomska škola Šibenik.  
 
Informiranjem se nastojalo objasniti značenje i važnost planiranja karijere kako na profesionalnom tako i na osobnom i društvenom planu. Nastojalo se ohrabriti i potaknuti učenike – maturante na razmišljanje te ukazati koje mogućnosti izbora se otvaraju nakon završetka srednje škole. Mogućnosti koje su im dostupne su: uključivanja u daljnje školovanje ili traženje zaposlenja.

Za donošenje dobrih odluka potrebno je prethodno se pripremiti i informirati. Budući su u prvom polugodištu ove školske godine informirani o mogućnostima nastavka školovanja na fakultetima, sada su im dane informacije o funkcioniranju tržišta rada, načinima traženja posla, tko im u tome može pomoć i na koji način.

Pozvani su da se osobno prijave na Radionicu „Izlazak na tržište rada“ u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK Šibenik) u cilju pružanja stručne pomoći u pripremi za izlazak na tržište rada, procjeni svojih potencijala i kako ih na dobar način predstaviti potencijalnom poslodavcu.