Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  SUDJELOVAVNJE ZAVODA NA SCOOL FESTU POD SLOGANOM „OSTANI U HRVATSKOJ“
Zadnja izmjena: 01.06.2017.

SUDJELOVAVNJE ZAVODA NA SCOOL FESTU POD SLOGANOM „OSTANI U HRVATSKOJ“
U sklopu studentskog festivala – Scool Festa, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizirao je manifestaciju „Ostani u Hrvatskoj“ u danima 30. i 31. svibnja 2017. godine.

Na manifestaciji se predstavljaju državne i javne institucije te tvrtke potencijalni poslodavci s programima zapošljavanja i usavršavanja mladih.

Cilj projekta „Ostani u Hrvatskoj“ je kroz panele, radionice, sajam karijera i prikazom mjera za mlade prezentirati mogućnost ostanka u Hrvatskoj kao mjesta za nastavak cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja, odnosno napredovanja pojedinca i društva. Sajam je idealna prilika mladima za susret s poslodavcima, nadležnim ministarstvima i institucijama u cilju informiranja o razvoju profesionalne karijere i uključivanja na tržište rada.

Hrvatski zavod za zapošljavanje na sajmu sudjeluje kroz informativni pult gdje su svim zainteresiranima dostupne informacije o mjerama aktivne politike zapošljavanja i mogućnostima njihova korištenja, informacije o tržištu rada kao i savjeti i pomoć oko pripreme za izlazak na tržište rada.

Za vrijeme manifestacije održana je panel rasprava na kojoj su sudjelovali predstavnici CARneta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, državni tajnik iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te državni tajnik iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, mr.sc. Marko Pavić koji je predstavio redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja, planove za daljnju suradnju i pomoć mladima u ostvarivanju karijere, a govorio je i o potrebi razvoja vještina i znanja potrebnih za izlazak na tržište rada.