Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Koprivničko-križevačka  >  Završena provedba projekta ''Što ću biti kad odrastem?''
Zadnja izmjena: 12.09.2017.

Završena provedba projekta ''Što ću biti kad odrastem?''

 
 
Projekt promocije deficitarnih strukovnih zanimanja pod nazivom “Što ću biti kad odrastem?'' provela je HGK, Županijska komora Koprivnica u suradnji s tvrtkama Radnik d.d. i Rasco d.o.o., Koprivničko-križevačkom županijom, HZZ, Područnim uredom Križevci i HOK, Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu projekta, tijekom svibnja i lipnja ove godine, provedena je promotivna medijska kampanja, te su održavane prezentacije strukovnih zanimanja, škola i poslodavaca za učenike završnih razreda svih osnovnih škola i njihove roditelje, s ciljem popularizacije deficitarnih strukovnih zanimanja i poticanja učenika na izbor upravo tih zanimanja.

Savjetnice HZZ, Područnog ureda Križevci, Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Koprivnica su sudjelovale u navedenim prezentacijama u 20 škola, te upoznale učenike i roditelje s uslugama HZZ-a i CISOK centra te situacijom na tržištu rada naše županije s posebnim naglaskom na zanimanjima koja su kroz Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2017. godinu prepoznata kao ona u kojima nedostaje radnika na našem tržištu ili je pak potrebno smanjiti njihov broj. Roditelji i učenici su kroz prezentaciju također upoznati s važnim izvorima informacija povezanih s izborom zanimanja kao što su portal e-usmjeravanje, CISOK portal, te regionalna brošura za učenike ''Kamo nakon osnovne škole?''.

Roditelji su provedene prezentacije prosječno ocijenili vrlo dobrima i korisnima, te je u planu nastavak sličnih aktivnosti i za naredne generacije učenika završnih razreda osnovnih škola.