Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Splitsko-dalmatinska  >  Izborna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Zadnja izmjena: 21.08.2017.

Izborna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji

 


Dana 5. srpnja 2017. godine  u prostorijama Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske na Zenti u Splitu održana je izborna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko – dalmatinske županije kojoj su kao predstavnici HZZ-A, RU Split prisustvovali  v.d. predstojnica Jela Gogić i stručni savjetnik za analitiku i statistiku Renato Jerončić.

U ime župana gosp. Blaženka Bobana, ujedno i predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, nazočne je pozdravio zamjenik župana gosp. Ane Šošić.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne Skupštine LPZ SDŽ, izabran je zapisničar i to gđa Marina Mladineo Bartulović, dok su svi članovi LPZ-a, njih 25, jednoglasno podržali izbor istih tijela koji će upravljati i u narednom razdoblju LPZ SDŽ: će predsjedavati Splitsko – dalmatinska županija (župan) dok će dopredsjedničke institucije predstavljati Hrvatska udruga poslodavaca – regionalni ured Split (HUP) i Hrvatski zavod za zapošljavanje – regionalni ured Split (HZZ). Tehničko tajništvo će i ubuduće činiti REERA SD Split za tehničke poslove i CEDRA Split za projektne prijave.

Izvješće o radu za proteklo razdoblje podnio je gosp. Ranko Milić koji je ujedno predložio i novi - dostavljeni Akcijski plan LPZ SDŽ koji je, kao i izvješće, usvojen.

Na kraju skupštine je prezentiran i projektni prijedlog za natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava (iz sredstava Europskog socijalnog fonda) naziva „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“ koji će LPZ SDŽ aplicirati i za kojega može dobiti do 2.000.000,00 kn za planirane aktivnosti povećanja zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima.

Svi sudionici skupštine su kroz konstruktivni dijalog, dali svoj doprinos u prijedlozima za izmjenu politika kako na nacionalnoj ali i sto tako i na regionalnoj odnosno  lokalnoj razini a što će se kroz aktivnosti i mjere projekta koji se planira povesti, nastojati provesti a na zadovoljstvo svih a naročito osoba iz tzv. ranjivih skupina (dugotrajno nezaposleni, žene, kladi od 15 do 29 godina, hrvatski branitelji i članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata, djeca dragovoljaca Domovinskog rata stariji od 15 godina, osobe s invaliditetom, nacionalne manjine te osobe starije od 50 godina) i nove kategorije – učenika.