Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Splitsko-dalmatinska  >  Predstavljen program zapošljavanja žena - „Zaželi“ u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Zadnja izmjena: 02.10.2017.

Predstavljen program zapošljavanja žena - „Zaželi“ u Splitsko-dalmatinskoj županiji

 

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić zajedno sa svojim suradnicima i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Antom Lončarem,  dana  10. i 11. srpnja, 2017. godine  boravio je u Splitsko –dalmatinskoj županiji na prestavljanju programa  zapošljavanja žena pod nazivom „Zaželi“.

Prvog dana posjeta, u gradu Imotskom održana je tribina o  projektima Europskog socijalnog fonda: „Zaposlimo Hrvatsku“, a drugi dan na radionici je predstavljen program zapošljavanja žena „Zaželi“, nakon čega je ministar sa suradnicima obavio radni sastanak sa Županom Splitsko-dalmatinske županije, Blaženkom Bobanom i sudjelovao na drugoj informativnoj radionici programa „Zaželi“ u Domu Zenta u Splitu.

Program „Zaželi“ ima za cilj uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti, te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu.

Ciljane skupine su: nezaposlene žene prijavljene u evidenciju HZZ-a bez obzira na dužinu prijave s naglaskom na starije od 50 g., žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice i sl, s najviše završenim srednješkolskim obrazovanjem.

Dana 10. 11. i 12. srpnja na informativnim radionicama u Imotskom, Splitu i Sinju prisustvovao je veliki broj zainteresiranih predstavnika jedinica lokalne uprave i samouprave kao i udruga koji mogu biti potencijalni korisnici ovog projekta.

Zavod za zapošljavanje će svojim aktivnostima, počev od informiranja nezaposlenih žena, njihove identifikacije i selekcije do aktivnosti koje doprinose vidljivosti projekta biti aktivni partner svakom prijavitelju projekta „Zaželi“.