Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Karlovačka  >  Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Karlovcu
Zadnja izmjena: 04.09.2017.

Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Karlovcu

 

U petak, 25. kolovoza 2017. u Karlovcu je ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sci. Marko Pavić svečano otvorio 12. Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri. Svečanom otvorenju nazočili su i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, župan Karlovačke županije Damir Jelić, karlovački gradonačelnik Damir Mandić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar. Uvodnim riječima uzvanicima se obratila v.d. predstojnice Ivana Mehle istaknuvši kako je CISOK najviše usmjeren na mlade osobe kojima je pomoć u traženju posla najbitnija, no jednako će biti usmjerena i na podršku poslodavcima i svim zainteresiranim korisnicima.
 

Ministar Pavić rekao je kako ovi centri predstavljaju ključ za daljnji razvoj HZZ-a i njegov individualni rad s korisnicima, kako krajnjima koji traže zaposlenje, tako i s poslodavcima koji trebaju radnu snagu. Kao ključan zadatak i HZZ-a i CISOK-a istaknuo je usklađivanje ponude i potražnje na tržištu radne snage i provedbu mjera i aktivnosti kojima bi povećali zapošljivost nezaposlenih osoba i tražitelja novog zaposlenja . Uzvanicima se obratio i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar te istaknuo kako je plan otvoriti 23 CISOK-a u Hrvatskoj, kako bi  zaposleni i nezaposleni mogli na jednom mjestu doznati u kojem bi smjeru dalje mogli razvijati svoje vještine i kompetencije, posebno prema realnim mogućnostima i potrebama. Ministrica Murganić, gradonačelnik Mandić i župan Jelić su se u svojim obraćanjima uzvanicima zajednički složili kako je umrežavanje obrazovnih institucija i povezivanje sa realnim potrebama poslodavaca uz međuresornu suradnju i institucionalnu podršku ključ pozitivnog preokreta u problematici tržišta rada, vezanog uz nedostatak kvalitetne radne snage, a CISOK je jedan od alata koji će u budućem radu iznimno doprinijeti ostvarenju tog cilja.
 
Fotogalerija