Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Bjelovaru
Zadnja izmjena: 02.10.2017.

Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Bjelovaru


Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić otvorio je u petak 29.09.2017. godine u Bjelovaru trinaesti Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), prvi takav u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
 
 

Ideja CISOK-a je da se osigura mladim i nezaposlenima osobama adekvatan prostor za savjetovanje u karijeri te stjecanje dodatnih vještina koje će im biti korisne u zaposlenju, rekao je ministar Pavić te istaknuo kako je potrebno uskladiti obrazovanje i tržište rada s obzirom na to da imamo 168.949 tisuća nezaposlenih, a kontinuirano na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje se nalazi od 15 do 17 tisuća nepopunjenih radnih mjesta.
 

Podsjetimo, CISOK centri još djeluju u Dubrovniku, Koprivnici, Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru, Zadru, Karlovcu te dva centra u Zagrebu, a njihova osnovna svrha je omogućiti dostupnost usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja  učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, nezaposlenim osobama, zaposlenim osobama koje razmišljaju o promjeni posla ili karijere, poslodavcima, roditeljima, djelatnicima škola, savjetnicima za profesionalno usmjeravanje te svim zainteresiranim za razvoj karijere.
Dugoročni ciljevi centara su komplementarni programu Europa 2020 -  smanjenje broja osoba koje napuštaju školovanje, povećanju broja osoba koje sudjeluju u tercijarnom obrazovanju, povećanju stope zaposlenosti i smanjenju socijalne isključenosti.

Od otvaranja prvog CISOK centra u Hrvatskoj pruženo je ukupno 190.867 neposrednih usluga profesionalnog informiranja i savjetovanja u karijeri što pokazuje njegovu vrijednost i potrebu za jednim takvim centrom i u Bjelovaru.