Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Besplatni obrazovni programi za mlade
Zadnja izmjena: 10.10.2017.

Besplatni obrazovni programi za mlade

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisustvovali su predstavljanju projekta besplatnih obrazovnih programa za mlade pod nazivom „Coca-Colina podrška mladima“. Projekt je namijenjen mladim nezaposlenim osobama  koje žele povećati svoju konkurentnost na tržištu rada. Obrazovni program usmjeren je na poslovna i životna znanja i vještine koje su tražene na tržištu rada, a većinom su u nedovoljnoj mjeri zastupljena u postojećim formalnim obrazovnim programima.


 
Program je zamišljen kao višegodišnji, a ove će se godine putem radionica i mrežne obrazovne platforme provesti u Osijeku, Sisku, Splitu i Zagrebu te će obuhvatiti ukupno 250 mladih osoba.
 
Potporu projektu dali su Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Hrvatska udruga poslodavaca.


 
Kristina Fleischer, viša stručna savjetnica u Odsjeku za rad s poslodavcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje prisustvovala je konferenciji te navela: „Kada se govori o nezaposlenosti, pa tako i nezaposlenosti mladih osoba vidljivo je da je ona smanjena, međutim mladi su i dalje u našem fokusu jer predstavljaju bitan dio razvoja društva. Hrvatski zavod za zapošljavanje kontinuirano radi na povećanju konkurentnosti mladih na tržištu rada i jačanju njihovih kompetencija te je prepoznao ovu inicijativu kao vrijedan doprinos povećanju konkurentnosti mladih. Coca-Colin projekt primjer je dobre prakse te se izvrsno naslanja na naše aktivnosti koje su usmjerene prema mladima u sklopu kojih ćemo pozvati što veći broj mladih da se na njega prijave.“Program Coca-Colina podrška mladima počinje 15. studenoga te će trajati do 15. prosinca ove godine. U Osijeku, Sisku i Splitu radionice će pohađati 50 polaznika, a u Zagrebu 100.
Prijave za sudjelovanje otvorene su do 9. studenog 2017. godine, a sve informacije o projektu možete pronaći na:  https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/