Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Vukovarsko-srijemska  >  ODRŽAN 9. SAJAM POSLOVA U VUKOVARU
Zadnja izmjena: 03.11.2017.

ODRŽAN 9. SAJAM POSLOVA U VUKOVARUSajam poslova_logo


  
Deveti Sajam poslova u Vukovaru održan je 26. listopada 2017. godine u Dvorcu Eltz. I ove godine Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.
 
Poslodavci su na devetom Sajmu poslova imali mogućnost izravnog kontakta s većim brojem nezaposlenih osoba i na taj način stvaranja vlastite baze potencijalnih zaposlenika čija znanja i sposobnosti odgovaraju području rada kojim se bavi njihova tvrtka/obrt. Na Sajmu poslova 2017. poslodavci su imali priliku prikupiti informacije o potencijalnim zaposlenicima za potrebe zasnivanja budućeg radnog odnosa, uključivanja u program stručnog osposobljavanja ili obrazovanja na radnom mjestu.
 
Posjetitelji Sajma poslova su na jednom mjestu mogli dobiti kvalitetne informacije o velikom broju poslodavaca, njihovim trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem, stručnim osposobljavanjem i obrazovanjem na radnom mjestu. Osim toga, posjetitelji su mogli
procijeniti vlastite kompetencije i profesionalne interese uz pomoć našeg portala e-Usmjeravanje, dobiti informacije o uslugama koje nudi naš Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Vukovar te na štandu EURES-a vidjeti aktualnu ponudu poslova u zemljama Europske unije.
 
U okviru ovogodišnjeg Sajma poslova održan je i okrugli stol pod nazivom: Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na mjeru „Osposobljavanje na radnom mjestu“. Na okruglom stolu, namijenjenom poslodavcima, predstavljeni su uvjeti i mogućnosti za korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja s posebnim naglaskom na mjeru Osposobljavanje na radnom mjestu. Poslodavci korištenjem navedene mjere mogu osposobiti radnike prema svojim standardima te istovremeno smanjiti svoje troškove osposobljavanja nestručnih radnika.
 
Za nezaposlene osobe u okviru Sajma poslova održana je Radionica „Moj osobni marketing“ koja je imala za cilj osposobiti nezaposlene osobe za aktivniju ulogu na tržištu rada. Sudionici su kroz radionicu upoznati s izvorima informacija o slobodnim radnim mjestima te načinu kvalitetnog i suvremenog pisanja molbe i životopisa te pitanjima koja mogu očekivati od poslodavca na razgovoru za posao i koja mogu sami postavljati. Osim toga, nezaposlene osobe su na radionici imale priliku osvijestiti znakove i važnost neverbalne komunikacije te komentirati vlastita iskustva sa stručnom osobom.
 
U okviru projekta čiji je nositelj Info centar za mlade Vukovar,  CISOK Vukovar, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vukovar, kao partner, proveo je aktivnost pod nazivom Putujuća informiraonica. Kroz navedenu aktivnost, promovirane su aktualne teme za mlade, mjere aktivne politike za mlade, usluge i programi CISOK-a Vukovar te Garancija za mlade.
 
Poslodavci su na Sajmu prikupili velik broj prijava za zaposlenje, a očekivanja posjetitelja i sudionika Sajma poslova u velikoj mjeri su ispunjena te su zadovoljni dobivenim informacijama i događanjima na Sajmu.
 
Kako je Sajam poslova u Vukovaru izgledao možete pogledati u galeriji fotografija.