Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Eukativna radionica za poduzetnike početnike korisnike potpore za samozapošljavanje
Zadnja izmjena: 27.11.2017.

Eukativna radionica za poduzetnike početnike korisnike potpore za samozapošljavanje

 


PODUZETNICI POČETNICI NA EDUKACIJI
„KRENIMO SIGURNIM KORAKOM ZAJEDNO

- osnovna poduka iz područja zaštite na radu“


Regionalni ured Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u suradnji sa Zavodom za unapređivanje zaštite na radu organizirao je edukativnu radionicu za poduzetnike početnike korisnike potpore za samozapošljavanje.

Cilj edukacije je informirati poslodavce o važnosti zaštite na radu i njezinoj primjeni u praksi, a provodi se u sklopu edukativnog programa „Zaštiti se znanjem“.

Na radionici je sudjelovalo 25 mladih poduzetnika koji su uz potporu za samozapošljavanje iz programa mjera aktivne politike zapošljavanja „Od ideje do karijere“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokrenuli vlastiti posao i svoj status nezaposlenosti promijenili u poduzetnika.

Na početku edukacije prisutne je pozdravila Marija Halić, v.d. predstojnica Regionalnog ureda, interesirajući se za njihova iskustva i eventualne teškoće s kojima se susreću u početku poduzetništva. Istaknula je kako im je Zavod uvijek na usluzi i predložila je radionicu s ciljem dodatnog informiranja o načinu praćenja ugovornih obaveza, što su prisutni sa zahvalnošću prihvatili. Prisutne je informirala o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja u statusu poduzetnika, naglašavajući otvorenost Regionalnog ureda Zagreb za svaki oblik daljnje pomoći u njihovom poslovnom razvoju.

Uz čestitke i najbolje želje za uspjeh u poduzetništvu, uvodno se nazočnim poduzetnicima početnicima obratio Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, ističući važnost edukacije poduzetnika iz područja zaštite na radu. Dobro organizirana i učinkovita zaštita na radu neposredno doprinosi uspješnosti poslovanja svakog poduzetnika, smanjivanju troškova, ostvarivanju planova, većoj produktivnosti i konkurentnosti, naglasio je ravnatelj Begović.

Edukaciju je održao Josip Škreblin, viši stručni savjetnik u Zavodu za unapređivanje zaštite na radu upoznavši prisutne s osnovnim obvezama u području zaštite na radu, čime se doprinosi prevenciji u najširem smislu, od otklanjanja nepoznavanja i neprovođenja određenih obveza, mogućih sankcija te primjene odgovarajućih mjera za sigurne i zdrave radne uvjete.

Upoznao je prisutne sa Zakonom o zaštiti na radu čija je svrha sustavno unapređivanje sigurnosti i zaštita zdravlja radnika i osoba na radu, sprječavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti u vezi s radom. U nastavku izlaganja nazočni su upoznati s ulogom i zadacima pojedinih dionika u području zaštite na radu, načinom izrade i značajem procjene rizika za sva mjesta rada te načinom organizacije i provedbe mjera zaštite na radu.

Kroz interaktivnu komunikaciju, za vrijeme radionice prisutni su postavljali pitanja na koja su dobili upute i tumačenja s ciljem pravilne i neposredne primjene propisa iz područja zaštite na radu, a na kraju su izrazili zahvalnost za organizaciju i korisnim informacijama koje su primili.