Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Sisačko-moslavačka  >  Europski dan poslodavaca u Kutini
Zadnja izmjena: 29.11.2017.

Europski dan poslodavaca u Kutini


U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Kutina povodom Europskog dana poslodavaca 24. studenog 2017. održan je okrugli stol na temu : „Novi načini stjecanja kompetencija na tržištu rada - osposobljavanje na radnom mjestu“.
 


Europski dan poslodavaca obilježava se tijekom studenog  diljem Europske unije s ciljem poticanja suradnje između poslodavaca i javnih službi za zapošljavanje. Odluka o održavanju Dana poslodavaca donesena je na sastanku Upravljačkog odbora Mreže javnih službi za zapošljavanje u Rigi u lipnju 2015. godine.U obilježavanje Dana poslodavaca uključio se i Hrvatski zavod za zapošljavanje organizirajući događanja diljem zemlje. U Kutini je obilježen prigodnim okruglim stolom na kojem je poslodavcima predstavljena nova mjera aktivne politike zapošljavanja, osposobljavanje na radnom mjestu. Nova mjera probudila je interes poslodavaca jer donosi novosti na tržište rada i prilagođena je njihovim potrebama. Istaknuli su i moguće probleme u provedbi te mjere sukladno uvjetima, prvenstveno kod obrtnika. Uz novosti u provođenju mjera aktivne politike zapošljavanja razgovaralo se i o novim uvjetima ugovora o dodjeli potpora te problemima prilikom pravdanja sredstava i dostave dokumentacije. Raspravljalo se i o aktualnostima u primjeni Zakona o radu.
 
 
Sudionici okruglog stola isti su ocijenili zanimljivim i korisnim, kako zbog novih saznanja tako i zbog međusobnog susreta poslodavaca i knjigovođa koji su mogli razmijeniti svoja iskustva u radu. Izrazili su želju za ponovnim susretom na istom mjestu slijedeće godine.