Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Započeli Dani poslova u turizmu
Zadnja izmjena: 18.01.2018.

Započeli Dani poslova u turizmu
Ovogodišnji Dani poslova u turizmu započeli su manifestacijom u Osijeku, na kojoj je sudjelovalo 72 izlagača. Manifestaciju su posjetili ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Majda Burić te pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ante Lončar istaknuo je kako je cilj manifestacije na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama, a kako bi u izravnom kontaktu možda već sada angažirali radnike za predstojeću turističku sezonu. Procjenjuje se da će ove godine za rad u turističko-ugostiteljskim zanimanjima biti potrebno 15 do 20 tisuća radnika, a s obzirom na činjenicu da je u 2017. godini u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te trgovini na veliko i na malo zaposleno je 25.234 osoba s evidencije Zavoda vjerujemo da će poslodavci i ove godine uspjeti zadovoljiti potrebe za sezonskim radnicima, istaknuo je gospodin Lončar.

Osječko-baranjski dožupan Petar Lagator izrazio je zadovoljstvo što su Dani poslova u turizmu u Osijeku privukli veliki broj mladih te izrazio nadu da će što veći broj mladih dobiti posao u turizmu, ali ne samo na moru nego i na području same županije i tako sudjelovati u razvoju kontinentalnog turizma.

Posjetitelji Dana poslova u turizmu u Osijeku imali su prilike komunicirati s potencijalnim poslodavcima, poslušati predavanje „Zašto raditi u turizmu i ugostiteljstvu“ poznatog kuhara Branka Ognjenovića, posjetiti štand Centra kompetencija te se dodatno informirati o mjerama aktivne politike zapošljavanja u informativnom kutku.

Dani poslova u turizmu ove se godine održavaju po drugi put, a s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao sektora koji pruža mogućnosti zapošljavanja. Radi se o zajedničkom projektu Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske turističke zajednice u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu.
 
Dani poslova u turizmu prvi su put održani prošle godine i to u ožujku u Osijeku, Zagrebu i Kninu, a okupili su ukupno više od 110 poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva te ih je posjetilo oko 14 tisuća nezaposlenih osoba, učenika, studenata i drugih zainteresiranih za rad u turističkoj sezoni. 

Ove će se godine, uz Osijek, manifestacija održati u Zagrebu (26. siječnja) i Splitu (2. veljače).