Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Koprivničko-križevačka  >  Održan četvrti po redu sastanak u okviru projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“
Zadnja izmjena: 05.03.2018.

Održan četvrti po redu sastanak u okviru projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“

 

U okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“, u PORA-i Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja u utorak, 23. siječnja 2018. godine održan je četvrti od ukupno deset sastanaka lokalnih dionika, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE, traje pet godina i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti od 1,6 milijuna eura. Vodeći partner je Fejer Enterprise Agency iz Mađarske, a uz PORA-u, sudjeluje još osam partnera i sedam europskih država.

Zamjenik Ljubić okupljene je pozdravio u ime Koprivničko-križevačke županije te im zahvalio na interesu i doprinosu razvoju poduzetništva. Također je naglasio važnost financiranja malih i srednjih poduzetnika u smislu lokalnog zapošljavanja te je poželio daljnju uspješnu provedbu projekta.

U ime PORA-e prisutnima se obratila voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj Tihana Kraljić koja je naglasila kako su mikropoduzetnici najosjetljiviji segment poduzetništva u Hrvatskoj, s obzirom na to da kao početnici s poslovnom idejom teško dolaze do potrebnog kapitala. Gospođa Kraljić još je naglasila važnost suradnje na regionalnoj razini kako bi se pomoglo lakšem financiranju mirkopoduzetnika, gdje svoje napore moraju usmjeriti kako razvojne agencije, tako i županije i ostale institucije.

Sastanku su još prisustvovale voditeljica službe za financiranje malog i srednjeg poduzetništva u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Jasminka Keser, viša stručna savjetnica za zapošljavanje u Hrvatskom zavod za zapošljavanje Područnom uredu Križevci Mateja Feljak, koja je predstavila paket mjera „Od mjere do karijere“ s posebnim naglaskom na rezultate potpore za samozapošljavanje. Stručna suradnica za razvojne projekte u PORA-i Maja Belković Došen predstavila je rezultate i razmjenu iskustava sa studijskog putovanja u Poljsku.
 

Izvor fotografija: Koprivničko-križevačka županija