Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Bjelovarsko-bilogorska  >  Održan specijalizirani sajam Dana poslova u turizmu u Bjelovaru
Zadnja izmjena: 25.01.2018.

Održan specijalizirani sajam Dana poslova u turizmu u Bjelovaru


Nakon Vukovara, o turizmu i ugostiteljstvu među najmlađim obrazovnim kadrom raspravljalo se u Bjelovaru, 23.01.2018. u sklopu specijalističkog sajma koji Ministarstvo turizma organizira u okviru drugih po redu Dana poslova u turizmu. Sajam organiziraju Ministarstvo turizma u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u okviru Dana poslova u turizmu. Nakon Osijeka, Vukovara i Bjelovara, Dani poslova održat će se 26. siječnja u Zagrebu te 2. veljače 2018. godine u Splitu. Cilj ovakvih sajmova je predstavljanje i popularizacija turističko ugostiteljskih zanimanja, ali i kroz interaktivna predavanja i radionice vodećih stručnjaka i poslodavaca iz područja turizma i ugostiteljstva, pružiti dodatnu razmjenu znanja i iskustva.

Sajam je otvorila državna tajnica Majda Burić, uz državnu tajnicu na sajmu su sudjelovali i pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Marija Knežević Kajari, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić te zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan.

Više od šest stotina učenika osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije kroz radionice i predavanja stručnjaka i potencijalnih poslodavaca, imalo je prilike informirati se o prednostima i uvjetima rada u ugostiteljsko turističkom sektoru. Okupljeni su tako o značaju ovih zanimanja i prednostima koje ona nose mogli poslušati od jednog od najpoznatijih hrvatskih kuhara Branka Ognjenovića te Sanjina Jovanovića, predstavnika Jadranka grupe, ujedno i jedne od vodećih hotelskih kuća u Hrvatskoj koja svake godine zapošljava znatan broj radnika iz ovog sektora.

U okviru specijaliziranog sajma koji je posvećen jačanju izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predstavnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Bjelovar, Martina Bereš održala je prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja za 2018.godinu.