Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Održani Dani poslova u turizmu u Zagrebu
Zadnja izmjena: 26.01.2018.

Održani Dani poslova u turizmu u ZagrebuOvogodišnji Dani poslova u turizmu koji su krenuli iz Osijeka, gdje je na manifestaciji sudjelovalo 72 izlagača i koju je posjetilo preko 5.000 posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem, nastavljeni su danas u Zagrebu.
Na Danima poslova u turizmu održanima danas u Zagrebu u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, predstavilo se 78 poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem preko 6.000 radnika na sezonskim poslovima. Interes posjetitelja bio je velik te se procjenjuje da je manifestaciju posjetilo preko 6.000 nezaposlenih osoba, učenika završnih razreda turističko-ugostiteljskih škola te ostalih zainteresiranih za rad u turizmu.
Manifestaciju je obišao ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, a u obilasku poslodavaca pridružila mu se i pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar izrazio je iznimno zadovoljstvo radi velikog interesa poslodavca da se predstave na ovoj vrsti manifestacije te pronađu kvalitetnu radnu snagu za nadolazeću sezonu. „Drago mi je što su poslodavci, ali i nezaposlene osobe, prepoznali inicijativu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao i svih naših partnera u ovom projektu te svojim interesom za ovu manifestaciju potvrdili kako u svom radu i aktivnostima idemo u pravom smjeru“, istaknuo je g. Lončar.

Cilj Dana poslova u turizmu je na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama, a kako bi u izravnom kontaktu možda već sada angažirali radnike za predstojeću turističku sezonu.
Podsjetimo, Dani poslova u turizmu ove se godine održavaju po drugi put, a s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao sektora koji pruža mogućnosti zapošljavanja. Radi se o zajedničkom projektu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske turističke zajednice u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu.
 
Dani poslova u turizmu prvi su put održani prošle godine i to u ožujku u Osijeku, Zagrebu i Kninu, a okupili su ukupno više od 110 poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva te ih je posjetilo oko 14 tisuća nezaposlenih osoba, učenika, studenata i drugih zainteresiranih za rad u turističkoj sezoni. 

Nakon Osijeka i Zagreba završna manifestacija Dana poslova u turizmu održat će se u Splitu u petak, 2. veljače u Sportskom centru Gripe, gdje će se održati i svečanost dodjele nagrada najboljim projektima u sklopu natječaja „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ u organizaciji Ministarstva turizma. Više informacija o natječaju potražite na: http://www.mint.hr/vijesti/otvorene-prijave-na-natjecaj-inovativan-budi-turizam-ti-posao-nudi/11593