Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Održani Dani poslova u turizmu u Zagrebu
Zadnja izmjena: 01.02.2018.

Održani Dani poslova u turizmu u Zagrebu

 

Dana 26. siječnja 2018. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u Zagrebu, drugu godinu za redom održani su Dani poslova u turizmu u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice uz partnersku podršku Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Cilj ove manifestacije je prezentacija ugostiteljskih zanimanja i mogućnosti zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva i turizma. Na Danima poslova u turizmu u Zagrebu, svoju tvrtku i potrebe za radnicima predstavilo je 85 poslodavca iz područja ugostiteljstva i turizma koji djeluju diljem Hrvatske, a posjetilo ga je oko 6.500 nezaposlenih osoba/tražitelja posla.
 

Tražitelji posla imali su mogućnost predstaviti se i pojedinačno razgovarati s potencijalnim poslodavcima, a poslodavci su u kratkom vremenu na jednom mjestu imali priliku izabrati najbolje radnike.

Izraženo zadovoljstvo s jedne i druge strane, na kraju dana bilo je izuzetno pozitivno, mnogi poslodavci riješili su pitanje radne snage za ovu sezonu, a tražitelji posla pronašli posao.

Dane poslova u turizmu u nazočnosti svojih suradnika obišao je Ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc Marko Pavić, državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, koji su se u obilasku zadržali u razgovoru s izlagačima/poslodavcima i tražiteljima posla.

U svom obraćanju medijima ministar Pavić istaknuo je kako je primarni cilj ove manifestacije poslodavcima predstaviti domaću radnu snagu i aktivirati sve dostupne domaće ljudske resurse. Naglasio je kako su savjetnici za zapošljavanje obavili razgovore i savjetovanja sa svim evidentiranim nezaposlenim osobama (preko 190.000) te utvrdili kako je više od 24.000 nezaposlenih osoba iskazalo interes za zapošljavanje na sezonskim poslovima u ugostiteljstvu i turizmu. Naveo je kako je Vlada poduzela sve dostupne mjere u svrhu poticanja otvaranja novih radnih mjesta te je za poticanje zapošljavanja osigurala oko 2 milijarde kuna, od čega oko 1,6 milijardi kuna za program mjera aktivne politike zapošljavanja.


Na Danu poslova u turizmu bio je otvoren obrazovni kutak, na kojem su savjetnici za zapošljavanje, Regionalnog ureda Zagreb (HZZ-a) pružali informacije o mjerama aktivne politike zapošljavanja i uslugama HZZ-a, a predstavnici Komora i Ministarstva turizma prezentirali su svoje projekte i pružali informacije iz svoje nadležnosti .

U sklopu ovogodišnjeg projekta Dani poslova u turizmu uspješno je održana manifestacija u Osijeku i Zagrebu, a završna će se održati dana 02. veljače 2018. godine u Splitu, kako bi se na vrijeme zadovoljile potrebe za radnicima u hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom sektoru.