Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Uručeni Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje u okviru Poziva „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“
Zadnja izmjena: 16.02.2018.

Uručeni Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje u okviru Poziva „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“

Ugovorima vrijednim 75 milijuna kuna koji su se danas dodijelili domovima zdravlja i zavodima za hitnu medicinu širom Hrvatske osigurava se financiranje 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Financiranjem specijalizacija ovaj Poziv za cilj ima povećati ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicinskoj službi, koje čine osnovu zdravstvene skrbi te će se time osnažiti mreža primarne zdravstvene zaštite i popuniti ili smanjiti broj područja s manjkom liječnika.

Na uručivanju Ugovora ravnateljicama i ravnateljima domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu pristunima su se obratili ministar zdravstva, prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar rada i mirovinskoga sustava, mr.sc. Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar koji je čestitao svim uspješnim prijaviteljima kojima su danas uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekata specijalističkog usavršavanja doktora medicine te izrazio zadovoljstvo što kao posredničko tijelo razine 2 i Hrvatski zavod za zapošljavanje može pridonijeti u provedbi ovog i sličnih projekata u okviru OP Učinkoviti ljudski potencijali.

Temeljem odluke ministra zdravstva o financiranju za ukupno 17 projektnih prijedloga  Hrvatski je zavod za zapošljavanje pripremio Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava slijedećim Korisnicima:
 1. Dom zdravlja Zagrebačke županije
 2. Dom zdravlja Ozalj
 3. Dom zdravlja Novalja
 4. Dom zdravlja Ogulin
 5. Dom zdravlja Vojnić
 6. Dom zdravlja Vinkovci
 7. Dom zdravlja dr. Ante Franulović
 8. Dom zdravlja Metković
 9. Dom zdravlja Zagreb Centar
 10. Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije
 11. Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije
 12. Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije
 13. Dom zdravlja Beli Manastir
 14. Dom zdravlja Zadarske županije
 15. Dom zdravlja Varaždinske županije
 16. Dom zdravlja Đakovo
 17. Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije
Poziv je otvoren do 31. ožujka 2018. godine, a ciljane skupine operacije „Specijalističko usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ godine su mladi liječnici – specijalizanti iz:  obiteljske medicine, hitne medicine, pedijatrije, ginekologije i opstetricije i kliničke radiologije.