Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Zagrebačka i Grad Zagreb  >  Dana 5. ožujka 2018. godine u Arheološkom muzeju održana prezentacija projekta "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije"
Zadnja izmjena: 12.03.2018.

Dana 5. ožujka 2018. godine u Arheološkom muzeju održana prezentacija projekta "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije"


 

NEZAPOSLENI MLADI UKLJUČENI U PROJEKT
„OD STRUKOVNIH ZANIMANJA DO KREATIVNE INDUSTRIJE“


Dana 5. ožujka 2018. godine u Arheološkom muzeju održana prezentacija projekta "Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije". Nositelj projekta je Arheološki muzej Zagreb u suradnji s gradskim muzejima u Osijeku, Vukovaru, Virovitici i Sisku, te Regionalnim uredom Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta je 789.294,63 kune, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o kulturno-umjetničkom projektu, čiji je cilj osnaživanje za tržište rada 84 mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina starosti sa strukovnim zanimanjem iz 6 županija (Zagrebačka županija, Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska i Grada Zagreba). Projekt se sastoji od tri osnovna elementa: kulturne i umjetničke edukacije, kreacije inovativnih proizvoda inspiriranih originalnim artefaktima lokalnog muzeja u obrtničkim radionicama, te izložbe izrađenih predmeta.

Regionalni ured Zagreb kroz održane info seminare na kojima je bio prezentiran projekt informirao je ciljnu skupinu i zainteresirao 16 nezaposlenih mladih strukovnih zanimanja za uključivanje u projektne aktivnosti.

Nakon petodnevne kulturne i umjetničke edukacije u organizaciji Arheološkog muzeja Zagreb, u naredna dva mjeseca korisnici će zajedno s mentorima/obrtnicima iz lokalnih sredina izrađivati nove proizvode, a krajnji cilj je izložba u svih pet suradničkih muzeja na kojoj će biti prikazana 23 nova proizvoda.

Na ovaj način korisnici stječu nova znanja i vještine, razvijaju kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda, dobivaju mogućnost povezivanja s lokalnim obrtnicima, te im se pruža mogućnost daljnje suradnje s muzejima. S druge strane, mentori-obrtnici dobivaju mogućnost prenošenja znanja i vještina, čime doprinose očuvanju svojih zanimanja.