Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Koprivničko-križevačka  >  Održana prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ u Ispostavi Đurđevac
Zadnja izmjena: 11.04.2018.

Održana prezentacija Mjera aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“ u Ispostavi Đurđevac

 
Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Ispostava Đurđevac je početkom travnja organizirala prezentaciju Mjera aktivne politike zapošljavanja za poslodavce s područja Ispostave Đurđevac.
 
Na prezentaciji je sudjelovalo 10 poslodavaca, a u planu je i daljnje održavanje prezentacija kako bi se obuhvatio čim veći broj poslodavaca – potencijalnih korisnika i već postojećih korisnika mjera aktivne politike zapošljavanja.

Cilj je bio upoznati sudionike s aktivnim mjerama zapošljavanja s naglaskom na mogućnost korištenja mjere stalnog sezonca te osposobljavanja na radnom mjestu i na području Ispostave Đurđevac. Također, cilj prezentacije je bilo ukazati i na razlike u provedbi mjera u odnosu na prošlu godinu.

Prezentaciju su održale rukovoditeljica Ispostave Đurđevac, viša stručna savjetnica za zapošljavanje Ispostave Đurđevac te stručna savjetnica iz Odsjeka aktivne politike zapošljavanja Područnog ureda Križevci, a ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
 
Sudionici su upoznati sa promjenama u odnosu na 2017. godinu, s obzirom i na uvođenje novih mjera za stjecanje prvog radnog iskustva (pripravništvo) te osposobljavanja za stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva, povećanja subvencije za pojedine potpore (samozapošljavanje, zapošljavanje osoba s višom ili visokom stručnom spremom -  povećanje sa 30% na 50% subvencije) i mogućnost udruživanja u svrhu proširenja djelatnosti kod samozapošljavanja.

Nakon prezentacije, sudionici su imali priliku postaviti pitanja te dobiti dodatna pojašnjenja vezana uz mjere aktivne politike zapošljavanja.