Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Požeško-slavonska  >  Projekt Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela
Zadnja izmjena: 12.04.2018.

Projekt Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Požega daje podršku organizacijama civilnog društva u provedbi programa  „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“. Tim povodom je 10. travnja 2018. godine održan sastanak u Požegi u prostoru Centra za socijalnu skrb, a u organizaciji Centar za podršku i razvoj i civilnog društva DELFIN. Na sastanku su sudjelovali predstavnici CZSS, Općinskog i Prekršajnog suda, ODO Požega, policije, Županije i HZZ te govorili o mnogobrojnim problemima s kojima se žrtve i svjedoci susreću u procesu borbe protiv nasilja u obitelji a koje je danas u porastu.

Budući da u našoj te u još 12 županija ne postoje Odjeli za podršku žrtvama i svjedocima koji inače djeluju pri Županijskim sudovima, ovim projektom će organizacije civilnog društva pružati te iste usluge za vrijeme trajanja projekta od 1.1.2018.  do 31.12.2020. U našoj županiji tu ulogu je dobio  Centar za  podršku i razvoj civilnog društva DELFIN iz Pakraca. Njegovi educirani volonteri će dežurati na info pultovima na Općinskom sudu i Prekršajnom sudu u Požegi – prvi utorak u mjesecu a u Pakracu – svaki treći četvrtak u mjesecu. DELFIN  će pružati pravnu i psihosocijalnu pomoć te osobno biti pratnja na sudu. Prilikom informiranja uputit će žrtve i na prava koja imaju pri HZZ u vidu potpora za zapošljavanje, mogućnosti dodatnih obrazovanja, sudjelovanja u projektima i slično.

Ove usluge će pomoći žrtvama obiteljskog nasilja ali i drugih kaznenih djela da lakše prebrode teške životne situacije.

Nositelj projekta je Ženska soba, Centar za seksualna prava Zagreb, a partnerske organizacije su “HERA” Križevci, DELFIN Pakrac, DEŠA Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč,  S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak” i SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.