Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državnog zavoda za zapošljavanje Ukrajine
Zadnja izmjena: 17.04.2018.

Potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državnog zavoda za zapošljavanje UkrajineU ponedjeljak, 16. travnja 2018. godine, održana je Prva sjednica Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ukrajine. U okviru zasjedanja Zajedničkog povjerenstva potpisan je Sporazum o suradnji između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Državnog zavoda za zapošljavanje Ukrajine. Sporazum o suradnji potpisali su Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Yuliya Zhovtyak, zamjenica ravnatelja Državnog zavoda za zapošljavanje Ukrajine.

Suradnja sporazumnih strana odvijat će se razmjenom iskustava u područjima unapređenja javnih službi za zapošljavanje, pružanja usluga poslodavcima i pružanja usluga tražiteljima zaposlenja. Potpisivanjem Sporazuma o suradnji, ove dvije institucije imat će priliku unaprijediti zapošljavanje i riješiti probleme nezaposlenosti, razviti prijateljske odnose i suradnju na području tržišta rada i poslovnih odnosa te poticati gospodarski i socijalni razvoj putem suradnje u obje zemlje.

Sporazum je zaključen za vremensko razdoblje od pet godina s mogućnošću produženja na dulje vremensko razdoblje.