Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Požeško-slavonska  >  Projekt Zaželi i ostvari
Zadnja izmjena: 10.05.2018.

Projekt Zaželi i ostvari

 
Dana 8. svibnja 2018. u Pleternici je održana početna konferencija projekta Zaželi i ostvari. Nositelj projekta je Grad Pleternica koji će ovim projektom omogućit pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području.

Na konferenciji su bile prisutne sve 22 novozaposlene žene koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično. Zaposlene žene će kroz rad i druge aktivnosti projekta poboljšati vlastite prilike, ali i poboljšati kvalitetu života svojim korisnicima.

Sve nazočne je prigodnim pozdravila gradonačelnica Grada Pleternice gđa. Antonija Jozić kao i partneri na projektu g. Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega i gđa. Martina Keller, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt u ukupnom iznosu od 3.067.873,91 kn je financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja žena, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.