Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Uručeno 55 ugovora vrijednih više od 71 milijun kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja
Zadnja izmjena: 15.05.2018.

Uručeno 55 ugovora vrijednih više od 71 milijun kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, 14.svibnja su u  Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručili 55 ugovora vrijednih više od 71 milijun kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.
 
Riječ je o projektu koji je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstva  za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezenih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada.
 
Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja program je koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.
 
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 10. ožujka 2017. godine poziv na za dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“.
 
Ukupni iznos bespovratnih sredstava po ovom pozivu iznosio je 73.440.000,00 HRK, a poziv je bio otvoren od 10. ožujka do 17. srpnja 2017. godine. Najmanji iznos traženih bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu mogao je iznositi 400 tisuća HRK, a najviši dva milijuna HRK.