Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Sisačko-moslavačka  >  AKTIVIRAJ SE I KONKURIRAJ!
Zadnja izmjena: 17.05.2018.

AKTIVIRAJ SE I KONKURIRAJ!

 
 

 

 
 
U ponedjeljak 14. svibnja 2018. godine ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević uručili su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Sisak ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza III“ za projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“. Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora održalo se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ukupno su uručena 55 ugovora u vrijednosti od 71 milijun kuna financirana iz Europskog socijalnog fonda.
 
Projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ je peti projekt Područnog ureda Siska financiran iz europskih fondova. Ciljana skupina ovog projekta su nezaposlene mlade osobe do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije, kojima će se povećati zapošljivost kroz priliku za besplatno obrazovanje sukladno potrebama lokalnog tržišta rada, odnosno za programere Internet aplikacija i web dizajn te praktičan rad u stvarnom radnom okruženju u IT tvrtkama partnerima. Isto tako, projekt „AKO“ obuhvaća razvoj i pružanje prilagođenih usluga zapošljavanja za mlade kroz modernizaciju Centra za mlade pri Područnom uredu Sisak  i uvođenje tri nove prilagođene radionice s temama poduzetništva, traženja posla u digitalnom okruženju te volontiranju i ostalim mogućnostima koje nudi civilni sektor.
 
Partneri u projektu su Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o, Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, točnije od 14.5.2018. do 13.7.2019. Sve novosti o projektu pratite na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr te pomoću oznake „#projektAKO“ na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).
 
 
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak