Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti iz županija  >  Virovitičko-podravska  >  Obrazovanja nezaposlenih u djelatnosti graditeljstva, metalske industrije i ugostiteljstva
Zadnja izmjena: 16.05.2018.

Obrazovanja nezaposlenih u djelatnosti graditeljstva, metalske industrije i ugostiteljstva

   
 
U cilju povećanja zapošljivosti nezaposlenih osoba na otvorenom tržištu rada  HZZ Područni ured Virovitica provodi obrazovanja nezaposlenih osoba.
 
U prva četiri mjeseca 2018. stručna osposobljavanja je završilo 65 nezaposlenih osoba i to za pomoćne poslove u zanimanju: zidar, tesar, limar i bravar. U prostoru Pučkog otvorenog učilišta Aspekt, polaznicima stručnog osposobljavanja su dodijeljena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, a podjeli uvjerenja nazočili su predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Aspekt i  HZZ Područnog ureda Virovitica.

Obrazovanje za stjecanje stručne osposobljenosti nezaposlenih osoba za obavljanje jednostavnih poslova u navedenim zanimanjima   organizirao je HZZ  Područni ured Virovitica, a provelo ga je Pučko otvoreno učilište Aspekt iz Virovitice.  
 
Polaznicima stručnog osposobljavanja kroz projekte Europske unije HZZ Područni ured Virovitica financirao je troškove obrazovanja,  troškove prijevoza kao i  troškove novčane pomoći za vrijeme pohađanja obrazovanja.

Polaznici su kroz teorijski, te praktičan dio obrazovanja, koji je proveden kod poslodavaca s područja VPŽ,  stekli  potrebna znanja i  vještine koje im mogu povećati konkurentnost na tržištu radne snage a time i šanse za buduće zapošljavanje.
 
Osim navedenoga, u tijeku je provedba stručnih osposobljavanja za 31 nezaposlenu osobu za pomoćnog kuhara/icu te za 30 nezaposlenih osoba za rukovatelja na CNC stroju – glodalici.