Vijesti iz županija


Izaberite vijesti iz županija

Dubrovačko-neretvanska

Istarska

Karlovačka

Koprivničko-križevačka

Krapinsko-zagorska

Ličko-senjska

Međimurska

Osječko-baranjska

Požeško-slavonska

Primorsko-goranska

Sisačko-moslavačka

Splitsko-dalmatinska

Šibensko-kninska

Varaždinska

Virovitičko-podravska

Vukovarsko-srijemska

Zadarska

Zagrebačka i Grad Zagreb

Bjelovarsko-bilogorska

Brodsko-posavska


Kontakti


Info telefon : 01 6444 000
Telefon : +385 1 6126 000
Fax : + 385 1 6126 038 
e-mail : hzz@hzz.hr


Linkovi na kontakte Regionalnih i Područnih ureda:
Kontakti Regionalnih/Područnih ureda

Početna  >  Novosti  >  Vijesti  >  Predstavljena kampanja Zaposli se u Hrvatskoj
Zadnja izmjena: 30.05.2018.

Predstavljena kampanja Zaposli se u Hrvatskoj


 

Predsjednik Vlade Plenković, ministar Pavić i ravnatelj HZZ-a Lončar predstavili kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu 

U prisutnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na Europskom trgu javno je predstavljena kampanja Zaposli se u Hrvatskoj kojom Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje žele dodatno potaknuti zapošljavanje domaće radne snage. Kampanju je predstavio ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje g. Ante Lončar.
 
 
Na javnom predstavljanju su sudjelovali i voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić te državne tajnice u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić.
 
Ministar Pavić naglasio je kako Hrvatska bilježi rekordno nisku nezaposlenost i rast zaposlenosti, ali da se ovom kampanjom i mjerama žele aktivirati svi koji u Hrvatskoj mogu i žele raditi.  Pojasnio je da proaktivnim pristupom, odnosno anketom među nezaposlenima koju je Zavod proveo početkom godine, a u kojoj je 24.000 nezaposlenih izrazilo želju za radom u turističkoj sezoni, smanjen pritisak na nedostatak radne snage u odnosu na sezone prijašnjih godina.
 
„Osigurali smo rekordna sredstva za programe zapošljavanja oko 2,6 milijardi kuna od kojih smo 1,6 milijardi namijenili za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja. Mjere smo osvježili i prilagodili ih, prvenstveno mladima.“ rekao je ministar.
 
Govoreći o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja istaknuo je da se rezultat njihove uspješnosti vidi po broju zaprimljenih zahtjeva u prva četiri mjeseca ove godine koji premašuje broj zahtjeva u čitavoj prošloj godini. Posebno je naznačio da mjera samozapošljavanja bilježi dobre rezultate.
 
„Ova kampanja u skladu je s novim proaktivnim pristupom Zavoda korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima, a njim želimo aktivirati domaću radnu snagu te informirati širu javnost, nezaposlene građane, ali i poslodavce o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda.“ kazao je ravnatelj Lončar u svom obraćanju.
 
 
Ravnatelj Lončar osvrnuo se na aktivnosti koje u sklopu kampanje provede Zavod i Ministarstvo te istaknuo: „Vjerujemo da kroz sve aktivnosti i projekte koje provodimo možemo pružiti našim građanima mogućnost pronalaženja posla i ostanka u Hrvatskoj te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak tražene radne snage.“.
 
Na kraju obraćanja zahvalio je svima koji su prepoznali napore Zavoda i Ministarstva i došli na Europski trg podržati kampanju Zaposli se u Hrvatskoj i informirati se o mogućnostima zapošljavanja.
 
Podsjećamo, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrenuli su niz aktivnosti pod nazivom Zaposli se u Hrvatskoj kako bi snažnije potaknuli zapošljavanje domaće radne snage. Cilj kampanje je informirati nezaposlene, poslodavce i široku javnost o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i programa za poticanje zapošljavanja koji se sufinanciraju sredstvima Europskog socijalnog fonda.